14.4 C
Igualada
Dijous, abril 15, 2021

Cristina López: “A Emicontrol ajudem a les empreses a complir la normativa mediambiental i millorar l’eficiència energètica”

Soc Cristina López. Vaig néixer a Barcelona però visc a Collbató. El 2010 el meu company Toni Martinez va fundar l’empresa i de seguida m’hi vaig unir. Estem creixent de forma continuada i controlada per ajudar a la millora mediambiental…. i la seguretat de les empreses.

Què és Emicontrol?
Ens dediquem a ajudar a les empreses que tenen instal·lacions contaminants, a complir la legislació catalana –i europea- en temes mediambientals. L’administració exigeix a les empreses el control dels gasos que emeten a la atmosfera. Nosaltres instal·lem els equips que els permeten fer les medicions i els controls.

L’informació que vosaltres obteniu, serveix a les empreses per a fer una gestió més eficient del seu combustible?
Efectivament. Els nostres equips no serveixen únicament per a controlar en tot moment les emissions i trobar els pics de contaminació que es poden produir, sinó que també és una informació que permet a les empreses una utilització més eficient dels seus combustibles. Moltes vegades es superen els límits de contaminació per un mal funcionament dels equips. Nosaltres ajudem a detectar-los i a corregir-los.

Hi ha moltes empreses que contaminen perquè els seus equips són defectuosos?
Quan nosaltres intervenim fem un anàlisis molt complert i tots els casos millorem l’efectivitat dels equips. Els empresaris són reticents a fer inversions sobre les quals no hi veuen d’entrada una millora, però a mesura que els demostrem fins on poden estalviar en consum energètic ho veuen molt més clar. A banda de garantir-los uns controls que s’han de fer per obligació, també els millorem la gestió energètica i reduïm els costos.

Els clients us venen perquè els han multat o per convenciment ecològic?
La majoria venen perquè la seva llicència o autorització ambiental, segons la seva activitat, ha patit alguna modificació. Un petit percentatge ens arriba perquè han rebut una sanció. En general però és per a complir amb la normativa d’emissions.

Quins tipus de combustibles analitzeu?
Gasoil, fuel lleuger, gas natural…. també analitzem incineradores.

Les calderes domèstiques també estan sotmeses a aquest tipus de controls?
No, no hi ha cap normativa que reguli el control en continu de les emissions de les calderes domèstiques.

A partir de la vostra actuació es nota la millora mediambiental?
El que es nota és una major atenció dels industrials envers les emissions. A banda, a partir del mes vinent, les empreses estan obligades a donar les seves dades d’emissions directament al Departament. Els nostres equips permeten aquest trànsit en temps real. És una obligació però també una oportunitat per a gestionar de manera més eficient el consum energètic.

Qui transmet les dades a Medi Ambient?
La pròpia empresa. Els nostres equips permeten la transmissió de les dades que queden emmagatzemades a Medi Ambient que les pot consultar quan vol. Un cop hem lliurat les instal·lacions al client, una entitat autoritzada certifica que tot està en regla i l’empresa pot treballar amb tranquil·litat.

Emicontrol també es dedica a la comercialització de motos elèctriques.
Sí. Tenim la representació de la marca Silence que està fabricada a Catalunya. Pot ser de gran ajut a les ciutats grans i molt contaminades. El problema és que la societat no està prou conscienciada de la necessitat de reduir la contaminació ambiental, malgrat que tot sovint es donen puntes d’alta toxicitat. El moto sharing pot ser un bon pas però en ciutats molt grans. En una ciutat com Igualada de moment encara no té gaire sentit.

Vareu muntar l’empresa a Collbató i des de fa tres mesos esteu a Igualada, al carrer Alemanya. Per què el trasllat?
El nostre ritme de creixement ens demanava més espai i a Collbató no el teníem. Ara a Igualada disposem d’espai suficient per seguir creixent. Pensi que des d’aquí, per via telemàtica, controlem els equips que tenim instal·lats per tot arreu. Igualada està molt ben comunicada i té un volum important d’empreses.

On teniu els clients?
El noranta-cinc per cent a Catalunya i una bona part d’aquests els tenim a l’Anoia i comarques properes perquè els darrers temps hem crescut en clients, però també tenim clients a Girona, Tarragona i Lleida.

La legislació catalana es mes rígida que la espanyola?
Sí. Al principi els clients ens deien que potser es traslladarien fora perquè hi troben menys controls, però poc a poc tothom va implementant mesures mediambientals que, no ho oblidem, són legislació europea. Catalunya el que ha fet es avançar-se.

Han sancionat mai a un client vostre?
Després de fer-hi les nostres instal·lacions, mai.

Utilitzeu tecnologia pròpia?
Utilitzem les millors tecnologies i les ensamblem amb les que fabriquem nosaltres. Cada vegada amb més especificacions tècniques i més garanties. Invertim molt en investigació. Millorem cada dia i les noves especificacions legals ens obliguen a fer-ho.

Jaume Singla

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

L’Ajuntament de Capellades i Canigat segueixen col·laborant

Des de principis de setembre, Canigat i el consistori capelladí treballen conjuntament en la gestió de les colònies de gats del carrer. Seguint el...

Òdena s’integra a Anoia Turisme per sumar esforços en promoció

El Consell Comarcal de l'Anoia, dins l'estratègia de promoció turística de la comarca, ha creat l'ens Anoia Turisme per abordar el turisme des d'una...

L’Hospital de dia Sant Jordi aplica la realitat virtual en la neurorehabilitació

L’Hospital de dia Sant Jordi, centre gestionat pel Consorci Sociosanitari d’Igualada (CSSI), està aplicant les noves tecnologies de realitat virtual com a nou mètode...

Dilluns entra en funcionament la càmera de control de trànsit de la rambla Sant Isidre

L’Ajuntament d’Igualada activarà el pròxim dilluns 19 d’abril la càmera de control del trànsit de la rambla Sant Isidre. La càmera està situada a...

La Generalitat “prem l’accelerador” per declarar Bé d’Interès Nacional el Cementiri Nou

La consellera de Cultura, Àngels Ponsa, ha exposat que la Generalitat "ha premut l'accelerador" per declarar el Cementiri Nou d'Igualada com un Bé Cultural...
Compartir