23.5 C
Igualada
Dijous, setembre 16, 2021

Cristina López: “A Emicontrol ajudem a les empreses a complir la normativa mediambiental i millorar l’eficiència energètica”

Soc Cristina López. Vaig néixer a Barcelona però visc a Collbató. El 2010 el meu company Toni Martinez va fundar l’empresa i de seguida m’hi vaig unir. Estem creixent de forma continuada i controlada per ajudar a la millora mediambiental…. i la seguretat de les empreses.

Què és Emicontrol?
Ens dediquem a ajudar a les empreses que tenen instal·lacions contaminants, a complir la legislació catalana –i europea- en temes mediambientals. L’administració exigeix a les empreses el control dels gasos que emeten a la atmosfera. Nosaltres instal·lem els equips que els permeten fer les medicions i els controls.

L’informació que vosaltres obteniu, serveix a les empreses per a fer una gestió més eficient del seu combustible?
Efectivament. Els nostres equips no serveixen únicament per a controlar en tot moment les emissions i trobar els pics de contaminació que es poden produir, sinó que també és una informació que permet a les empreses una utilització més eficient dels seus combustibles. Moltes vegades es superen els límits de contaminació per un mal funcionament dels equips. Nosaltres ajudem a detectar-los i a corregir-los.

Hi ha moltes empreses que contaminen perquè els seus equips són defectuosos?
Quan nosaltres intervenim fem un anàlisis molt complert i tots els casos millorem l’efectivitat dels equips. Els empresaris són reticents a fer inversions sobre les quals no hi veuen d’entrada una millora, però a mesura que els demostrem fins on poden estalviar en consum energètic ho veuen molt més clar. A banda de garantir-los uns controls que s’han de fer per obligació, també els millorem la gestió energètica i reduïm els costos.

Els clients us venen perquè els han multat o per convenciment ecològic?
La majoria venen perquè la seva llicència o autorització ambiental, segons la seva activitat, ha patit alguna modificació. Un petit percentatge ens arriba perquè han rebut una sanció. En general però és per a complir amb la normativa d’emissions.

Quins tipus de combustibles analitzeu?
Gasoil, fuel lleuger, gas natural…. també analitzem incineradores.

Les calderes domèstiques també estan sotmeses a aquest tipus de controls?
No, no hi ha cap normativa que reguli el control en continu de les emissions de les calderes domèstiques.

A partir de la vostra actuació es nota la millora mediambiental?
El que es nota és una major atenció dels industrials envers les emissions. A banda, a partir del mes vinent, les empreses estan obligades a donar les seves dades d’emissions directament al Departament. Els nostres equips permeten aquest trànsit en temps real. És una obligació però també una oportunitat per a gestionar de manera més eficient el consum energètic.

Qui transmet les dades a Medi Ambient?
La pròpia empresa. Els nostres equips permeten la transmissió de les dades que queden emmagatzemades a Medi Ambient que les pot consultar quan vol. Un cop hem lliurat les instal·lacions al client, una entitat autoritzada certifica que tot està en regla i l’empresa pot treballar amb tranquil·litat.

Emicontrol també es dedica a la comercialització de motos elèctriques.
Sí. Tenim la representació de la marca Silence que està fabricada a Catalunya. Pot ser de gran ajut a les ciutats grans i molt contaminades. El problema és que la societat no està prou conscienciada de la necessitat de reduir la contaminació ambiental, malgrat que tot sovint es donen puntes d’alta toxicitat. El moto sharing pot ser un bon pas però en ciutats molt grans. En una ciutat com Igualada de moment encara no té gaire sentit.

Vareu muntar l’empresa a Collbató i des de fa tres mesos esteu a Igualada, al carrer Alemanya. Per què el trasllat?
El nostre ritme de creixement ens demanava més espai i a Collbató no el teníem. Ara a Igualada disposem d’espai suficient per seguir creixent. Pensi que des d’aquí, per via telemàtica, controlem els equips que tenim instal·lats per tot arreu. Igualada està molt ben comunicada i té un volum important d’empreses.

On teniu els clients?
El noranta-cinc per cent a Catalunya i una bona part d’aquests els tenim a l’Anoia i comarques properes perquè els darrers temps hem crescut en clients, però també tenim clients a Girona, Tarragona i Lleida.

La legislació catalana es mes rígida que la espanyola?
Sí. Al principi els clients ens deien que potser es traslladarien fora perquè hi troben menys controls, però poc a poc tothom va implementant mesures mediambientals que, no ho oblidem, són legislació europea. Catalunya el que ha fet es avançar-se.

Han sancionat mai a un client vostre?
Després de fer-hi les nostres instal·lacions, mai.

Utilitzeu tecnologia pròpia?
Utilitzem les millors tecnologies i les ensamblem amb les que fabriquem nosaltres. Cada vegada amb més especificacions tècniques i més garanties. Invertim molt en investigació. Millorem cada dia i les noves especificacions legals ens obliguen a fer-ho.

Jaume Singla

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Rubió celebra aquest cap de setmana la 2a edició del Festivart

Aquest dissabte 18 de setembre, arriba el 2r Festival d'Arts Escèniques de l'Alta Anoia que se celebra a Rubió, el Festivart. La segona edició compta...

L’Aula del Comerç engega una iniciativa per a compartir experiències

L’Aula de Comerç de l’Ajuntament d’Igualada presenta quatre nous cursos previstos per aquests mesos de setembre, octubre i novembre, enfocats a donar suport als...

El Naturveg ampliarà el focus i es fixarà també en la moda o l’automoció

Aquest proper dissabte 18 de setembre, Igualada acollirà la 4a edició del Naturveg, el festival de Cultura Vegana i 100% vegetariana d'Igualada. La jornada...

El pare Manel Gasch oficia la primera missa com a abat de Montserrat

El pare Manel Gasch ha oficiat aquest dijous al vespre la primera missa com a abat de Montserrat. Gasch ha presidit la pregària de...

ERC considera una “presa de pèl” que només es vulgui abaixar l’IBI “6€ a l’any”

Esquerra Republicana d’Igualada considera “una autèntica presa de pèl” que el govern municipal d'Igualada hagi anunciat que baixarà l’Impost sobre béns i immobles (IBI)...
Compartir