Creu Roja i la Fundació Privada Sant Antoni Abad recullen els Premis Pinnae

0
344

La Fundació Pinnae va fer el lliurament de la línia d’Ajuts d’Impuls Social pel Territori 2019 amb una dotació econòmica conjunta de 200.000 euros per als projectes guanyadors. Durant l’acte que es va celebrar al Fòrum Berger Balaguer amb la presència de representants de les 10 entitats guanyadores de la Convocatòria, es van signar els acords de col·laboració amb la Fundació Pinnae i es va fer lliurament dels diplomes de reconeixement que atorga la línia d’ajuts.

El lliurament el va fer Martí Solé, president de la Fundació Pinnae i Pere Regull, Delegat del Govern de la Generalitat a la Vegueria Penedès i alcalde de Vilafranca del Penedès.

La línia d’ajuts s’ha repartit entre deu projectes que es desenvoluparan en les quatre comarques de la Vegueria Penedès. L’objectiu de la convocatòria, que va estar oberta del 30 d’abril al 21 de maig, és oferir un suport econòmic a aquells projectes i entitats que treballen per a les persones i col·lectius més vulnerables de la nostra societat i que s’executen dins les comarques de l’Alt Penedès, l’Anoia, el Baix Penedès i el Garraf. El president de la Fundació Pinnae, Marí Solé, va manifestar “que per segon any consecutiu la Fundació Pinnae ha seguit amb el seu fort compromís per donar suport als col·lectius més vulnerables, que estan passant per moments molt difícils i amb la nostra aportació, ajudem a les entitats al fet que puguin desenvolupar la seva tasca, tan important i socialment necessària,  també va afegir: de cara a l’any vinent la voluntat de la Fundació és que la xifra solidària destinada als ajuts vagi creixent.”

Tanmateix es va destacar i valorar la bona acollida d’aquesta segona edició de la convocatòria per part de les entitats socials de la Vegueria Penedès, ja que s’hi van presentar un total de 37 projectes. Dels presentats, se’n van seleccionar 10 que després d’un exhaustiu treball de valoració per part de la Fundació Pere Tarrés i posteriorment el Patronat de la Fundació Pinnae constituït com a Jurat, va decidir atorgar els ajuts a aquells projectes que van estar millor valorats. D’entre aquests, n’hi ha dos d’anoiencs.

CREU ROJA amb el projecte “Apropa’t” que té per objectiu donar el suport i la informació “in situ” dels recursos existents que té la xarxa territorial a persones majors de 65 anys que es troben en zones disperses geogràficament. El projecte preveu adaptar una unitat mòbil d’intervenció que es desplaçarà per les comarques de l’Alt Penedès, Anoia i Garraf.

FUNDACIO PRIVADA SANT ANTONI ABAT desenvolupant el projecte “EnMulFi ‐ Entorns Multisensorials i Fibromiàlgia” amb l’objectiu de millorar la qualitat de persones afectades per fibromiàlgia i del seu entorn immediat i crear un nou camp de treball i d’intervenció de cara a aquesta població. El projecte es durà a terme a l’Hospital de Sant Antoni Abat de Vilanova i la Geltrú (Garraf) i a la Unitat de Fibromiàlgia de l’Hospital d’Igualada (Anoia).
Durant l’acte es van lliurar els guardons a les diferents entitats guanyadores, i totes elles van manifestar l’agraïment a la Fundació Pinnae per ajudar-los amb la dotació econòmica que els permetrà poder tirar endavant els projectes presentats.

Abans de tancar l’acte, Pere Regull, Delegat del Govern de la Generalitat a la Vegueria Penedès i alcalde de Vilafranca del Penedès, va adreçar unes paraules posant de manifest i en valor la tasca de totes les entitats socials i manifestant que “al segle XXI la gran batalla és l’envelliment de la societat, la salut mental, l’Alzheimer, la solitud de les persones, el medi ambient, etc. Hem d’afrontar tots aquests reptes per tenir una vida digna, ja que vivim en una societat cada vegada més longeva i vulnerable que necessita iniciatives com la de la Fundació Pinnae”.

Amb aquesta convocatòria, la Fundació Pinnae també es compromet amb els objectius marcats pel Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides amb l’Agenda 2030, en referència a l’erradicació de la pobresa, la lluita per un treball digne i la reducció de desigualtats.

Compartir