Copons estrena el nou edifici de l’escola Quatre Vents
C

9 de novembre de 2021

El diputat d’Educació de la Diputació de Barcelona, Josep Monràs, juntament amb l’alcalde de Copons, Àlex Prehn, i el Conseller d’Educació de la Generalitat de Catalunya, Josep González- Cambray, van participar la setmana passada en l’acte d’inauguració del nou edifici de l’escola d’infantil i primària Quatre Vents – ZER Vent d’Avall del municipi de Copons.

El nou espai de l’escola ocupa l’edifici de la Rectoria. Es tracta d’un casalot situat davant de la plaça de l’Església. L’edifici està catalogat i en té un notable valor cultural.

La rehabilitació de l’edifici de la Rectoria està cofinançada per l’Ajuntament de Copons, la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya. La corporació ha fet una aportació econòmica de 200.000euros emmarcada dins de les Meses de Concertació, actualment el Programa General d’Inversions.

Durant la seva intervenció Josep Monràs va subratllar que «la inauguració d’una escola és sempre una bona notícia per a qualsevol municipi, perquè contribueix a teixir comunitat, a sumar esforços i a connectar persones i entitats amb projectes engrescadors, amb l’objectiu de no deixar ningú enrere»

L’actuació i les obres han consistit en la consolidació dels sostres de la planta 1ª i 2ª; l’adequació de la planta baixa com a cos principal de l’edifici. L’adaptació del cos posterior, i reestructuració de la caixa de l’escala i substitució de la coberta. A la planta soterrani s’ha instal·lat una caldera de biomassa. La planta baixa acollirà la llar d’infants i espais del CEIP (serveis, menjador i sala de professors). La planta primera i segona aules i serveis CEIP.

Totes les intervencions s’han plantejat amb criteris de restauració i conservació així com criteris d’ecodisseny i d’eficiència energètica.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus necessari un canvi en el govern de la Generalitat?