Copons celebra una jornada de descoberta del patrimoni natural i neteja del riu

0
361

El passat diumenge dia 30 de maig l’Ajuntament de Copons va organitzar una Jornada popular de descoberta de la biodiversitat del riu Anoia. L’objectiu de la jornada era el de donar a conèixer l’entorn natural del riu i conscienciar de la importància de mantenir el nostre medi natural net i en bones condicions. De la mà del biòleg Robin Corrià es van descobrir els diferents ecosistemes de riu, el seu funcionament i algunes de les espècies més característiques que habiten en les zones de ribera.

En aquesta matinal els més petits varen poder avaluar la qualitat de l’aigua a través de l’anàlisi dels invertebrats que hi habiten, una exploració que ens va poder demostrar que en aquest indret del riu hi ha una bona qualitat de l’aigua.

La jornada va començar al camp de futbol de Copons i es va recórrer un corriol que voreja el riu Anoia i arriba fins el Gorg Salat, un tram d’una enorme bellesa paisatgística, on vàrem poder admirar les espècies vegetals i animals que hi habiten i també descobrir aquelles especies invasores que perjudiquen les autòctones.

De tornada de la visita els participants varen aprofitar per recollir els residus que malauradament es llencen en aquest indret especialment plàstics i llaunes.

Aquesta ha estat una acció organitzada per sensibilitzar al públic sobre la necessitat de protecció i conservació del medi ambient i de la gran quantitat de residus que es llencen a la natura. Des de l’Ajuntament agraeixen l’acollida d’aquesta acció que ha estat una gran oportunitat per descobrir l’entorn amb uns ulls diferents.

Compartir