La Copa Nadal de Natació i el Pessebre Vivent, actes tradicionals del Nadal a la Pobla de Claramunt

82

La Copa Nadal de Natació i el Pessebre Vivent són dos dels actes amb més tradició a l’agenda de propostes nadalenques de la Pobla de Claramunt. La competició esportiva tindrà lloc el diumenge 25 de desembre al migdia a la Piscina Municipal i arribarà a la quaranta-cinquena edició. L’escenificació, que ja és el trenta-dosè any que s’organitza, es farà el dilluns 26 de desembre a la tarda-vespre a l’entorn del nucli antic.

La Copa Nadal de Natació l’organitza la regidoria d’Esports de l’Ajuntament l’Ajuntament i compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, el Consell Comarcal de l’Anoia i empreses i entitats bancàries del poble i de la comarca. A partir de les 12 del migdia els nens i les nenes podran fer cagar el tió i a la 1, s’iniciarà la competició. Mitja hora abans de la cursa, es podrà fer la inscripció.

Hi haurà dues categories, masculina i femenina, dividides en tres subcategories: absoluta, comarcal i local. També es premia el nedador de més edat i el de menys edat, sigui masculí o femení. Després de la competició es lliuraran els trofeus, cedits per l’organització i pels col·laboradors. L’últim classificat de la categoria, tant masculina com femenina, serà obsequiat amb un bacallà.

Hi haurà rom cremat per a tothom i xocolata per a la quitxalla. Se sortejaran dues tauletes, una per als menors de 16 anys, i una altra, per a la resta de participants. També se sortejaran, entre tots els participants, diferents regals.

Un centenar de nens i nenes, al Pessebre Vivent

Un centenar de nens i nenes, des de P3 fins a 3r i 4t d’ESO, participaran a la representació del Pessebre Vivent. Cal destacar que en aquesta edició el nombre de joves actors és molt nombrós. Es faran dues representacions, a les 6 de la tarda i a 2/4 de 8 del vespre

L’activitat l’organitza la Comissió del Pessebre Vivent, amb la col·laboració de l’Ajuntament, empreses del municipi i diversos pares dels joves actors. Enguany hi haurà una sèrie de novetats, com que hi haurà una entrada al pessebre, situada a la Font de la Petxina, i a partir d’aquí, al llarg de tot el carrer Major, se situaran els diferents oficis, com el fuster o el ceramista. Una altra novetat serà que es recuperarà la figura dels Armats, que, antigament, sortien en processó per Setmana Santa, i el Paller es canviarà d’ubicació.

Hi haurà sis escenes, en què es combinarà el diàleg i la música: el Mercat, als Jardinets; el Somni de Nadal i els Dimonis, que es modernitzaran, a la plaça de l’Església; L’Anunciació, a la plaça de les Tres Fonts, i els Pastors i el Naixement, al Campanar Vell. Com en altres edicions, se sortejarà un pernil i es donarà berenar per als joves actors i actrius.

Altres activitats nadalenques

A més d’aquestes dues propostes nadalenques, la regidoria de Joventut de l’Ajuntament organitzarà un caga tió al Cau Jove. L’activitat tindrà lloc el divendres 23 de desembre, a les 6 de la tarda, al Cau Jove. Aquest mateix dia i també a les 6 de la tarda, hi haurà una festa nadalenca de l’Escola de Tennis a les instal·lacions del club.

Del dimarts 27 al divendres 30 de desembre, gairebé una quarantena de nens i nenes, des de P2 fins a 6è, participaran al Casalet de Nadal i al Juga al Nadal. El Casalet es farà a la Llar d’Infants Municipal Sol Solet i el Juga, a l’escola Maria Borés, de les 9 del matí a la 1 del migdia. La quitxalla participaran en diverses activitats, adaptades a cada edat, com tallers de manualitats o cantar nadales.