Controls estrictes als accessos d’Igualada el primer dia de confinament pel coronavirus

803
ACN – Els Mossos d’Esquadra realitzen controls estrictes als accessos d’Igualada el primer dia de confinament pel coronavirus. Només poden accedir als municipis afectats, Igualada, Òdena, Santa Margarida de Montbui, i Vilanova del Camí, personal d’emergència i vehicles amb aliments i productes de primera necessitat. Això provoca cues a les entrades, ja que la policia atura, un a un, tots els vehicles i identifiquen els que accedeixen. Aquest matí encara hi ha alguns vehicles que intenten sortir, però a la majoria no se’ls permet i se’ls obliga a retrocedir enrere. El confinament ha començat aquesta mitjanit com a mesura extraordinària degut a la situació que es viu a Igualada i els seus entorns, on ja hi ha 58 casos confirmats i tres morts.
La mesura de confinament a quatre municipis de l’Anoia afecta prop de 70.000 persones. Des de mitjanit, els veïns d’Igualada, Òdena, Santa Margarida de Montbui i Vilanova del Camí, no poden sortir de la zona. A les entrades dels municipis, els Mossos d’Esquadra realitzen controls estrictes a tots els vehicles i els aturen un a un, als que volen entrar i també als que volen sortir.
La Gemma és fornera de Jorba i és una de les persones que ha pogut entrar després d’identificar-se i demostrar que volia accedir a Igualada per portar pa a les botigues. També en Dídac ha pogut accedir-hi, però només fins al primer polígon d’Igualada. És taxista i portava una veïna de la capital de l’Anoia a casa, però la policia només l’ha deixat entrar fins al polígon i allà ha hagut de deixar la dona, que ha hagut d’anar caminant fins a casa seva. Després, el taxista ha pogut sortir. “Jo no em vull quedar aquí dues setmanes”, ha explicat.

D’altres, sense assabentar-se del confinament, han provat d’entrar a Igualada per anar a comprar, però la policia no els ha deixat i els ha fet fer marxa enrere.