14.5 C
Igualada
Dijous, març 30, 2023

Contractes d’interinitat i indemnització (I)

santiago-portilloJa tenim la primera sentència dels tribunals de l’estat: els contractes d’interinitat laboral comporten dret a percebre 20 dies per any treballat a la seva finalització segons la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Madrid a data del 5 d’octubre de 2016.

 

Com deiem en el nostre article publicat a La Veu de l’Anoia el passat divendres 30 de setembrem comentant la sentència del Tribunal de Justícia de l’Unió Europea de 14-09-2016 (TJUE), calia esperar la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Madrid, per veure com es pronunciava. No en relació a si el contracte d’interinitat han de comportar dret a una indemnització a la seva finalització (la llei no recull dret a cap indemnització en aquesta modalitat contractual), ja que el TJEU 14-09-2017 ja va deixar clar que sí, sinó sobre si la indemnització ha de ser de 20 dies per any treballat, o quina ha de ser.
Doncs bé, el Tribunal Superior de Justícia de Madrid, en sentència a data del 5 d’octubre de 2016, ha decidit que la finalització del contracte d’interinitat – no estem parlat mai de cap acomiadament improcedent o per raons económiques, sinó per la fi ordinària del contracte – merita dret al/la treballador/a a percebre una indemnització de 20 dies per any treballat.
sentencia-europea-indemnitzacio-santiago-portillo-veuanoia
La Sentència d’un Tribunal Superior de Justícia no fa jurisprudència, altres tribunals poden discrepar o fins i tot el Tribunal Suprem que sí que pot fixar jurisprudència o unificar doctrina. Però ara per ara és aquesta la única i primera sentència que hi ha dictada per un Tribunal de l’Estat, i amb certa solidesa jurídica.
Per tant, a partir d’ara els/les treballadors/es a la finalització d’un contracte d’interinitat – així com amb efectes retroactius els finalitzats dins d’un l’any anterior a la data de la possible reclamació – tenen més sòlida base per reclamar aquesta indemnització, i és molt possible també que els jutjat dels social (o una majoria) els hi dónin la raó.
 
Puntualment ho anirem seguint.
Compartir

1 COMMENT

Comments are closed.

Més notícies

Detingut l’home que va atracar a punta de pistola un banc a Hostalets de Pierola

El passat 24 d'octubre un home va assaltar amb una pistola una entitat bancària de CaixaBank als Hostalets de Pierola. Els fets que van...

El TSJC condemna Borràs a 4,5 anys de presó i 13 d’inhabilitació però demana indult parcial perquè no sigui empresonada

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha condemnat la presidenta del Parlament suspesa, Laura Borràs, a 4 anys i mig de presó...

El curs escolar començarà el 6 de setembre per a infantil, primària i ESO i el dia 12 per a l’FP

El curs escolar començarà el 6 de setembre en les etapes d’infantil, primària i ESO i el dia 12 per a la Formació Professional,...

Últimes notícies