21.2 C
Igualada
Diumenge, setembre 26, 2021

Continuen els debats del Pla Director Urbanístic de la Conca, amb tres alternatives apuntades al document d’avanç

Aquest dijous 9 de juliol a darrera hora de la tarda va tenir lloc la segona sessió de debat en el marc del Procés participatiu del Pla director urbanístic d’activitat econòmica de la Conca d’Òdena (PDUAECO), una oportunitat perquè tota la ciutadania i agents socioeconòmics de la Conca puguin fer sentir la seva veu en el plantejament del creixement econòmic del territori amb les seves qüestions i aportacions.

Igual que la passada sessió que va tenir lloc el 2 de juliol, aquesta es va fer en format telemàtic i s’hi podia participar a través del canal de YouTube de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena. Els participants podien adreçar les seves preguntes i aportacions a través del mateix canal durant la sessió.

Tres alternatives en el document d’avanç
El passat dijous es va presentar el document d’avanç que han elaborat els tècnics de la Generalitat. En la seva part final, s’apunten tres possibles alternatives en quant a l’oferta de sòl industrial, en les que apareixen les noves superfícies industrials ja avançades per La Veu fa algunes setmanes, amb l’entorn de l’aeròdrom i el sud de Vilanova i Montbui.

ALTERNATIVA ZERO. 676 hectàrees de sòl industrial (318 de Can Morera, 166 de l’Aeròdrom, 105 del Parc Igualada Jorba i 87 de Vilanova Sud).

L’alternativa “zero” és la fins avui coneguda, amb tota la superfície de Can Morera -rebutjada per l’Ajuntament d’Òdena- més algunes parts de les àrees abans esmentades, la qual cosa ofereix 676 hectàrees de sòl.

ALTERNATIVA U. 359 hectàrees de sòl industrial (98 de Can Morera, 184 de l’Aeròdrom, 77 del Parc Igualada Jorba i cap de Vilanova Sud).

L’alternativa “u” oferta 359 hectàrees, reduïnt fins de 318 a 98 la zona de Can Morera i traslladant el volum a l’Aeròdrom (184) i el parc Igualada-Jorba (77), i deixant sense sòl la zona de Vilanova-Montbui.

L’alternativa “dos” esborra del mapa el polèmic polígon de Can Morera per traslladar l’oferta a la zona Vilanova Sud, que ofertaria 196 hectàrees, mantenint les de l’alternativa “u” de l’aeròdrom (184) i Jorba (77), amb un total de 457 ha.

ALTERNATIVA 2. 457 hectàrees de sòl industrial (cap de Can Morera, 184 de l’Aeròdrom, 77 del Parc Igualada Jorba i 196 de Vilanova Sud).

Consulta online
A través d’aquesta web es poden consultar les properes sessions del procés participatiu.
La primera fase del procés culminarà a finals de juliol després de la realització dels debats amb experts previstos pels dijous 16 i 23 de juliol. La segona fase, tindrà lloc al setembre amb la celebració d’uns taller participatius on es treballarà sobre mapeig les àrees de desenvolupament d’activitat econòmica de la Conca d’Òdena. A més, a través del mateix web la ciutadania pot fer arribar totes aquelles propostes i comentaris que vulgui aportar en relació al PDU.

Tant les sessions de debat amb experts com els tallers o la resta d’acció del procés participatiu, tenen com a objectiu recollir les necessitats i sensibilitats del conjunt de la ciutadania i els diferents agents socioeconòmics per tal d’enriquir el Pla Director.
El PDU, impulsat amb el consens dels set Ajuntaments de la Conca d’Òdena, és una oportunitat per a reactivar l’economia de la Conca d’Òdena, per atraure inversions, oportunitats i coneixement, és un instrument estratègic per al progrés i la generació de llocs de treball a la Conca d’Òdena.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

A la Boutique Hotel Cal Roure, “Plou a l’escala”, de Kima Guitart, o l’art de pintar les sedes

La Boutique Hotel Cal Roure, a la plaça de l’Ajuntament, més enllà de donar vida a un singular edifici del patrimoni arquitectònic igualadí, amb...

El Casal de Calaf celebra el 125 aniversari amb una gran festa

Aquest diumenge el Casal de Calaf està de festa: compleix 125 anys i per celebrar-ho ha programat diversos actes. A les 12 del migdia es...

Les obres de la plaça Picasso de Vilanova, a punt de començar

L’Ajuntament de Vilanova del Camí entoma una de les obres més importants del mandat, la remodelació de la plaça Picasso, una de les més...

“Hem de ser responsables i pensar en global. Que les oportunitats vinguin és millor que buscar-les fora”

El proper 24 d’octubre Jorba viurà una consulta popular per conèixer la seva postura sobre el polígon industrial inclòs en el Pla Director Urbanístic...

L’editorial: Bona Fira, i bona economia!

Aquest divendres es va estrenar la 68a edició de la fira multisectorial d’Igualada, i, després d’any i mig de pandèmia, comencen a veure’s els...
Compartir