Conseller Damià Calvet, sobre el polígon de Can Morera: “Qualsevol posició és legítima, però la decisió s’ha de basar en el contrast de les opinions”

92

El conseller Damià Calvet va parlar d’altres temes més enllà del Pla Director Urbanístic del Rec, el passat dimecres. Sobre el pla urbanístic econòmic de la Conca d’Òdena que inclou el polígon de Can Morera va ser molt clar. “Qualsevol posició és legítima, però la decisió s’ha de basar en el contrast de les opinions. Hem de poder endreçar l’escenari de la Conca, des de la unitat. El pla vol ser molt exhaustiu, de moment les comissions tècnica i política continuen treballant. En el seu moment ja hi haurà l’exposició pública. A mi no m’agrada parlar de macropolígon, però sí que és cert que hem de crear les condicions per al futur”.

Per a Calvet “és millor parlar d’un sector d’activitat econòmica, i li donarem les dimensions i les velocitats requerides”.

C-15 i Ronda Sud
Respecte l’enllaç previst de la Ronda Sud amb Igualada, el conseller va afirmar que “s’està treballant en el projecte, és una obra complexa, amb un viaducte, dues rotondes i més d’un quilòmetre de carretera, amb un valor de 12 milions. Al llarg del 2020 començaran les obres”.

Respecte el desdoblament de la C-15 entre Igualada i Capellades, i el sistema 2+1 d’aquí fins a Vilafranca, Calvet va informar que hores d’ara s’estan rebent les últimes al·legacions. “No serà una carretera més ràpida, el temps de trajecte no canviarà gaire, però el que busquem és que sigui més segura i més còmoda. Les obres també han de començar al llarg de l’any que ve”.