9 C
Igualada
Diumenge, desembre 5, 2021

Confirmat: l’Anoia (excepte El Bruc i Masquefa) passa dilluns a fase 2

El Ministeri de Sanitat ha acceptat la proposta de la Generalitat de fer passar a fase dos a la regió sanitària de la Catalunya Central el proper dilluns. Així doncs, pràcticament tota l’Anoia, tots els municipis excepte El Bruc i Masquefa, avançaran de fase. També ho faran les regions sanitàries de Girona, Alt Penedès i Garraf. D’aquesta manera, només l’àrea metropolitana de Barcelona i Lleida seguiran en fase 1 mentre que la resta de Catalunya estarà en fase 2.

 

Què es pot fer en fase 2

Competicions esportives i esport amateur
Es pot fer esport a l’aire lliure a qualsevol hora. A més, qualsevol persona podrà passejar a qualsevol franja horària, però la gent gran té prioritat en la reservada per a ells (de 10 a 12 i de 19 a 20 hores).

Bars, restaurants i reunions socials
Es permet el servei a l’interior dels locals amb un aforament del 40%, excepte els bars nocturns i les discoteques, i garantint la separació dels clients (sempre que no siguin persones que convisquin habitualment). Tampoc hi haurà servei a la barra i s’evitaran les cartes de productes d’ús compartit. A més, les reunions amb familiars i/o amics s’amplien de 10 a 15 persones.

Centres comercials
Lliure accés amb aforament limitat també a un 40%. A més, quedaran tancades al públic les àrees recreatives. Tots els comerços poden obrir, sigui quina sigui la seva superfície.

Casaments i altres celebracions religioses
Es permet la celebració dels casaments amb un aforament màxim de 100 persones en espais a l’aire lliure o de 50 en espais tancats i es podran dur a terme en tota mena d’instal·lacions, públiques o privades. Respecte a les celebracions que poguessin tenir lloc després de la cerimònia nupcial i que impliquin algun tipus de servei d’hostaleria i restauració, s’hauran de seguir les normes de seguretat relatives a aquests establiments.

Cines, teatres, auditoris, sales de concert i museus
L’aforament per als cines, teatres i auditoris serà del 50%. Les sales de concerts hauran d’estar a 1/3 de la seva capacitat. A les biblioteques es podran consultar llibres i utilitzar els ordinadors també amb un aforament limitat del 33%.

Obres a casa
Es tornen a permetre en habitatges habitats sempre que es respectin les mesures de seguretat.

Visites a residències
Es permeten les visites a centres de discapacitats, habitatges tutelats i residències geriàtriques.

Sortir del municipi
Es pot sortir del municipi però no de l’àrea sanitària excepte per causes justificades o de força major. Es pot anar a la segona residència únicament si és dins de la mateixa regió sanitària. No és el cas de la platja, en el cas de l’Anoia.

Escoles i autoescoles
Cada govern pot decidir de restaurar les classes presencials, excepte a les universitats. La relaxació de restriccions també afecta les acadèmies i les autoescoles, que poden tornar a obrir amb un terç de la capacitat. Els vehicles s’hauran de desinfectar entre alumne i alumne i caldrà màscara.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

La campanya “Figues i Ous” se centra en la informació dels mètodes anticonceptius i de protecció

Com cada any, el departament de Sanitat i Salut Pública i el departament de Joventut de l’Ajuntament d’Igualada posen en marxa la campanya de...

Carta oberta a Pablo Casado

En el seu intent d’anar encara més a la dreta, diu bajanades cada vegada que li posen un micròfon al davant. Habitualment m’hi faig...

Montbui demana la reobertura completa de l’atenció sanitària al CAP

El ple ordinari de novembre de l’Ajuntament montbuienc va aprovar, per unanimitat de tots els grups polítics representants en el consistori, una moció per...

La reconversió cap a les renovables necessita el lideratge del Govern

Ja fa uns mesos que a la nostra comarca, com d’altres, creix el neguit davant les notícies que una nova línia de Molt Alta...

Premi de Fotografia Procopi Llucià, Igualada 2021; o quan la Fotografia és Cultura

El passat diumenge, 21 de novembre, el Teatre Municipal l’Ateneu va acollir una nova edició dels Premis Ciutat d’Igualada, que fomenten i reconeixen la...
Compartir