34.8 C
Igualada
Diumenge, agost 14, 2022

Confirmat: l’Anoia (excepte El Bruc i Masquefa) passa dilluns a fase 2

El Ministeri de Sanitat ha acceptat la proposta de la Generalitat de fer passar a fase dos a la regió sanitària de la Catalunya Central el proper dilluns. Així doncs, pràcticament tota l’Anoia, tots els municipis excepte El Bruc i Masquefa, avançaran de fase. També ho faran les regions sanitàries de Girona, Alt Penedès i Garraf. D’aquesta manera, només l’àrea metropolitana de Barcelona i Lleida seguiran en fase 1 mentre que la resta de Catalunya estarà en fase 2.

 

Què es pot fer en fase 2

Competicions esportives i esport amateur
Es pot fer esport a l’aire lliure a qualsevol hora. A més, qualsevol persona podrà passejar a qualsevol franja horària, però la gent gran té prioritat en la reservada per a ells (de 10 a 12 i de 19 a 20 hores).

Bars, restaurants i reunions socials
Es permet el servei a l’interior dels locals amb un aforament del 40%, excepte els bars nocturns i les discoteques, i garantint la separació dels clients (sempre que no siguin persones que convisquin habitualment). Tampoc hi haurà servei a la barra i s’evitaran les cartes de productes d’ús compartit. A més, les reunions amb familiars i/o amics s’amplien de 10 a 15 persones.

Centres comercials
Lliure accés amb aforament limitat també a un 40%. A més, quedaran tancades al públic les àrees recreatives. Tots els comerços poden obrir, sigui quina sigui la seva superfície.

Casaments i altres celebracions religioses
Es permet la celebració dels casaments amb un aforament màxim de 100 persones en espais a l’aire lliure o de 50 en espais tancats i es podran dur a terme en tota mena d’instal·lacions, públiques o privades. Respecte a les celebracions que poguessin tenir lloc després de la cerimònia nupcial i que impliquin algun tipus de servei d’hostaleria i restauració, s’hauran de seguir les normes de seguretat relatives a aquests establiments.

Cines, teatres, auditoris, sales de concert i museus
L’aforament per als cines, teatres i auditoris serà del 50%. Les sales de concerts hauran d’estar a 1/3 de la seva capacitat. A les biblioteques es podran consultar llibres i utilitzar els ordinadors també amb un aforament limitat del 33%.

Obres a casa
Es tornen a permetre en habitatges habitats sempre que es respectin les mesures de seguretat.

Visites a residències
Es permeten les visites a centres de discapacitats, habitatges tutelats i residències geriàtriques.

Sortir del municipi
Es pot sortir del municipi però no de l’àrea sanitària excepte per causes justificades o de força major. Es pot anar a la segona residència únicament si és dins de la mateixa regió sanitària. No és el cas de la platja, en el cas de l’Anoia.

Escoles i autoescoles
Cada govern pot decidir de restaurar les classes presencials, excepte a les universitats. La relaxació de restriccions també afecta les acadèmies i les autoescoles, que poden tornar a obrir amb un terç de la capacitat. Els vehicles s’hauran de desinfectar entre alumne i alumne i caldrà màscara.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

La Torre que volem

Com cada any, el període estival dona temps per a fer reflexions. En el meu cas, i ja que estem treballant en el programa...

La Llosa del Cavall, la garantia de l’abastament d’aigua per Igualada

L’any 1926 el General Vives, en la seva coneguda conferència, ja advertia que els dos reptes principals pel futur d’Igualada eren el desenvolupament del...

La Coral de Santa Maria va solemnitzar la missa dominical retransmesa per TVE-2

Amb la participació coral en la missa de TVE-2 de diumenge passat 7 d’agost, a Sant Cugat del Vallès, la Coral de Santa Maria...

L’editorial: Solidaritat energètica

Europa es prepara per un hivern de penúries. La sequera i la guerra a Ucraïna ha generat una sèrie de situacions que afecten greument...

Guerres i meteorologia

Enmig d’una llarga onada de calor descansem de dades i rècords parlant de conflictes i meteorologia. Està clar que les guerres no són desitjables. Les...
Compartir