Confirmat: l’Anoia (excepte El Bruc i Masquefa) passa dilluns a fase 2

2685
El Ministeri de Sanitat ha acceptat la proposta de la Generalitat de fer passar a fase dos a la regió sanitària de la Catalunya Central el proper dilluns. Així doncs, pràcticament tota l’Anoia, tots els municipis excepte El Bruc i Masquefa, avançaran de fase. També ho faran les regions sanitàries de Girona, Alt Penedès i Garraf. D’aquesta manera, només l’àrea metropolitana de Barcelona i Lleida seguiran en fase 1 mentre que la resta de Catalunya estarà en fase 2.

 

Què es pot fer en fase 2

Competicions esportives i esport amateur
Es pot fer esport a l’aire lliure a qualsevol hora. A més, qualsevol persona podrà passejar a qualsevol franja horària, però la gent gran té prioritat en la reservada per a ells (de 10 a 12 i de 19 a 20 hores).

Bars, restaurants i reunions socials
Es permet el servei a l’interior dels locals amb un aforament del 40%, excepte els bars nocturns i les discoteques, i garantint la separació dels clients (sempre que no siguin persones que convisquin habitualment). Tampoc hi haurà servei a la barra i s’evitaran les cartes de productes d’ús compartit. A més, les reunions amb familiars i/o amics s’amplien de 10 a 15 persones.

Centres comercials
Lliure accés amb aforament limitat també a un 40%. A més, quedaran tancades al públic les àrees recreatives. Tots els comerços poden obrir, sigui quina sigui la seva superfície.

Casaments i altres celebracions religioses
Es permet la celebració dels casaments amb un aforament màxim de 100 persones en espais a l’aire lliure o de 50 en espais tancats i es podran dur a terme en tota mena d’instal·lacions, públiques o privades. Respecte a les celebracions que poguessin tenir lloc després de la cerimònia nupcial i que impliquin algun tipus de servei d’hostaleria i restauració, s’hauran de seguir les normes de seguretat relatives a aquests establiments.

Cines, teatres, auditoris, sales de concert i museus
L’aforament per als cines, teatres i auditoris serà del 50%. Les sales de concerts hauran d’estar a 1/3 de la seva capacitat. A les biblioteques es podran consultar llibres i utilitzar els ordinadors també amb un aforament limitat del 33%.

Obres a casa
Es tornen a permetre en habitatges habitats sempre que es respectin les mesures de seguretat.

Visites a residències
Es permeten les visites a centres de discapacitats, habitatges tutelats i residències geriàtriques.

Sortir del municipi
Es pot sortir del municipi però no de l’àrea sanitària excepte per causes justificades o de força major. Es pot anar a la segona residència únicament si és dins de la mateixa regió sanitària. No és el cas de la platja, en el cas de l’Anoia.

Escoles i autoescoles
Cada govern pot decidir de restaurar les classes presencials, excepte a les universitats. La relaxació de restriccions també afecta les acadèmies i les autoescoles, que poden tornar a obrir amb un terç de la capacitat. Els vehicles s’hauran de desinfectar entre alumne i alumne i caldrà màscara.