El Concurs de Pintura Ràpida Joan Campoy de Capellades compleix 30 anys

44

El Concurs de Pintura Ràpida Joan Campoy, organitzat per l’Ajuntament de Capellades i els Amics de les Arts, arriba enguany a l’edició número 30, amb nombroses novetats.

Segons Àngel Soteras, regidor de Cultura, “busquem en aquesta edició tornar a fer visibles els pintors, el procés de pintar, que és el veritable tret diferencial dels concursos de pintura ràpida. Els darrers anys el nivell de qualitat s’ha mantingut alt i així ho provaven les exposicions finals, però es feia difícil gaudir del procés creatiu, veure l’artista davant el cavallet i comprovar com del no res en un matí sorgien els espectaculars quadres que vèiem després penjats a Casa Bas. Com que el concurs coincidia amb el Mercat Figueter, amb milers de persones amunt i avall i diversitat d’actuacions musicals i d’animació de carrer, els artistes buscaven racons tranquils i amagats i això els acabava fent invisibles”.

Per assolir aquest objectiu des de la regidoria s’ha proposat avançar la data al dissabte 11 de març i crear una nova categoria, el Premi Capellades. “Ambdues propostes han estat ben rebudes pels Amics de les Arts i de seguida ens hem posat d’acord –explica Àngel Soteras-. Els concursants poden pintar qualsevol racó de la nostra vila, però els que vulguin optar al Premi Capellades ho hauran de fer en un indret concret, enguany al carrer Major. La idea és la mateixa: incentivar que els artistes siguin en llocs cèntrics, a no massa distància els uns dels altres, i aconseguir així que tothom pugui veure’ls treballar i gaudir del seu art.”

Els participants hauran de presentar-se el mateix dia, de 8:30 a 10:30, a Casa Bas, la Sala Municipal d’Exposicions, on també es farà el segellat dels bastidors. Cada participant podrà concursar amb una sola obra i haurà de lliurar-la abans de les 13:30 hores.

El primer premi està dotat amb 400 euros; el segon, amb 350, i hi ha també un tercer de 300. A aquests tres premis cal afegir-hi el nou Premi Capellades, de 400 euros, per a obres ambientades al carrer Major. “Volem que ja des del primer any aquest sigui un premi atractiu, de prestigi, no un premi menor, i és per aquesta raó que hem decidit que la quantia no podia ser inferior a la del primer, que l’havíem de considerar un primer premi més.”

Del 12 al 26 de març es farà una exposició a Casa Bas amb totes les obres que hi han participat.

Les bases es poden consultar a la web municipal.