Comunicat del CDR d’Igualada, Conca d’Òdena i El Bruc
C

24 de gener de 2018

El passat dijous 18 de gener, diverses persones d’Igualada i d’alguns altres municipis de la comarca van rebre una citació per comparèixer al jutjat d’instrucció número 1 d’Igualada els propers 6 i 7 de març, per declarar en el marc de les diligències prèvies del procediment 9/2018.

Aquest procediment penal, que tot just es troba en la fase d’instrucció, inclou a 51 persones en qualitat d’investigades (terme antigament conegut com a imputades), i es basa en un informe de la Unitat d’Informació dels Mossos d’Esquadra de la Regió Central que, al seu torn, es nodreix dels atestats policials del mateix cos en referència als fets ocorreguts durant la jornada de vaga general del passat 8 de novembre.

La gran majoria de persones citades, com ja s’ha difós a través dels mitjans, ho són per ser titulars de vehicles la matrícula dels quals els Mossos d’Esquadra van incorporar en els seus informes. A banda d’aquests, hi apareixen 3 persones suposadament identificades visualment pels agents que signen l’informe. En aquest punt, volem subratllar la mesquindat que suposa que els agents atribueixin a una sola persona la qualitat de “participant actiu” en una mobilització d’entre 200 i 300 persones, i alertem del risc de criminalització personal quan Mossos argumenten que el motiu d’incloure’l en l’informe és que es tracta d’una persona “coneguda per participar en diverses concentracions i manifestacions”.

Des del CDR d’Igualada, Conca d’Òdena i el Bruc volem manifestar la nostra oposició més contundent a l’inici de les diligències prèvies d’aquest procediment. Ens reafirmem en els diferents actes de protesta i mobilització que al conjunt del país, i també localment, el poble català ha protagonitzat en defensa de la democràcia i contra la repressió policial i judicial, sigui aquesta en relació a la celebració del referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre, sigui en la posterior aplicació dels resultats, sigui en la defensa de les institucions i càrrecs empresonats o forçats a marxar en exili.

La del 8 de novembre va ser una jornada de mobilització general arreu del país en defensa de la dignitat i de la democràcia. Un crit unànime del nostre poble en demanda de llibertat i d’una República que ens alliberi d’un Estat demofòbic i lliberticida com ho és l’espanyol. Una jornada plena de lluita com anteriorment ho van ser el dia 1 i 3 d’octubre: un clam per deixar de ser súbdits i per esdevenir realment poble sobirà que vol i es mereix una República.

Per tot això, des del CDR ens comprometem, i demanem a la resta d’organitzacions i persones implicades en aquesta lluita que així ho facin, a no deixar sola cap ni una de les persones a les que ara el Jutjat de 1a instància d’Igualada reclama els propers 6 i 7 de març. En aquest sentit, ens seguirem mobilitzant arreu de la comarca per acompanyar a les investigades i presentarem mocions als ajuntaments per a que les institucions públiques manifestin la seva oposició pública a l’inici de les diligències prèvies i mostrin solidaritat públicament amb les 51 persones.

Vam protagonitzar plegats la jornada de vaga general per reclamar la llibertat dels presos polítics i la implementació de la República, i és també des de posicions col·lectives que els farem costat, que ens solidaritzarem amb la seva defensa i, sobretot, que no renunciarem a la reivindicació de les nostres demandes inicials: llibertat presos polítics i República catalana.

Si actuem junts no tenim res a témer. Des de la solidaritat i el suport mutu, continuarem lluitant col·lectivament: Us volem a casa! Visca la República!

Igualada, 22 de gener de 2018

CDR d’Igualada, Conca d’Òdena i el Bruc

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?