Comencen les obres de la cuina del Gabriel Castellà, que estaran a punt al setembre
C

29 de juny de 2022

Les obres de la cuina de l’Escola Gabriel Castellà ja han començat i la instal·lació serà una realitat al mes de setembre. Aquest és un projecte que el grup municipal d’Igualada Som-hi va aconseguir impulsar tot aprofitant la minoria del govern de Junts fa un any i mig. Després de superar tots els tràmits i coincidint amb les vacances escolars, els treballs han començat aquesta setmana.

El portaveu a l’oposició de l’Ajuntament d’Igualada, Jordi Cuadras, ha visitat les obres acompanyat de l’AMPA del centre i ha valorat molt positivament que el projecte sigui una realitat: “Durant mesos vam fer un treball conjunt amb les mares i pares i la direcció del centre per trobar la manera de fer possible aquesta inversió que des del nostre grup vam comprometre’ns a lluitar. Era una qüestió de justícia aconseguir que el Gabriel Castellà oferís el servei de menjador en igualtat de condicions respecte la resta d’escoles públiques d’Igualada que ja fa anys que disposen d’una cuina pròpia, excepte l’Ateneu que fa poc que s’ha convertit en pública i té un càtering calent diari”.

Per la seva banda, el president de l’Associació de Mares i Pares (AMPA) de l’Escola Gabriel Castellà, Bernat Ferrer, explica que “estem molt contents perquè estem convençuts que les nenes i els nens notaran una gran millora. A més, pedagògicament parlant, poder disposar d’un cuiner o cuinera al centre també donarà molt de joc a l’equip de mestres per poder treballar aspectes relacionats amb l’alimentació. Quan ho vam plantejar, a Igualada Som-hi de seguida van mostrar un alt grau de comprensió per la situació i van defensar la petició de construir la cuina a tot arreu. Cal felicitar-los, així com agraïr també a l’Ajuntament que hagi rebut amb bons ulls la proposta perquè pugui ser una realitat”.

Les primers reunions de l’AFA del centre amb Jordi Cuadras van ser al mes de febrer del 2021 i la partida pressupostària de 75.000 euros va quedar aprovada al mes de marc del mateix any després que Igualada Som-hi la negociés amb el govern de Junts. Des d’aleshores s’ha preparat el projecte per adequar-lo a la normativa i les obres han esperat a començar a que acabés el curs escolar.

Deixa un comentari

L'Enquesta

Vas tenir en compte la qualitat dels materials quan vas comprar o llogar el teu habitatge?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta