Comencen les Festes del Pilar, del barri de la Font Vella

179

Les Festes del Pilar 2017, del Barri de la Font Vella, comencen avui, 7 d’octubre.
El veïnat es disposa a honorar a la seva Patrona amb actes populars i religiosos, que venen recollits en el Programa de les festes que, aquest any, ofereix una particularitat en la seva portada. S’ofereix el facsímil del programa de 1917, o sia de cent anys enrere. La festa del carrer d’aquell any va tenir lloc els dies, 11, 12 i 14 d’octubre. Toni Guix la completat amb el dibuix dels gegants i dels nans. El pòrtic d’enguany l’ha escrit el periodista igualadí, fill del barri, Joan Maria Morros Cuadras.

Aquestes festes del Pilar, s’encetaran avui a les 12 h., amb repic de les campanes de Santa Maria i del Roser. Enlairada de coets i sonorització del barri, en senyal de l’inici de la Festa.

A 2/4 de vuit del vespre Cercavila, amb els Gegants del barri, Botines i Pilar i els capgrossos, acompanyats dels grallers de l’Associació Cultural de Grallers Dessota, que coordina la imatgeria del barri.

Diumenge, XXVII Diada de la Puntaire
A 2/4 d’11, realització, demostracions i exposició de treballs, per part dels participants.
Com cada any, s’obsequiarà amb coca a totes les persones participants, amb la col·laboració del Gremi de Flaquers de l’Anoia.
En cas de mal temps l’acte es desenvoluparia en el poliesportiu del col·legi de la Divina Pastora.

A 2/4 de 2 del migdia es lliurarà un obsequi a tots els inscrits en la diada, per part de l’ajuntament d’Igualada, juntament amb detalls gentilesa Krokobags-Franquesa i Llibreria Jordana.

Dimecres, dia 11 d’octubre
XIII Gresca i Sopar a la fresca, a les 9 del vespre, a la plaça de Pius XII (pa amb tomàquet, botifarra, vi i aigua per acompanyar i coca de vidre). Després, un cremat, tot escoltant música d’en Tussal’n Paqué.

Una innovadora producció dirigida per Diego Paqué, autor nominat als premis nacionals de Música (Tango, bolero,cançons d’autors universals, sons, melodies interpretades per generacions diferents i afins)

Dijous, dia 12 Festa del Pilar
A les 8 del matí, Matinades amb els Grallers de l’Escola de Grallers de Sitges, que un any més despertaran al veïnat, amb el toc de la gralla, amb sentiment i força, fent que comenci el dia amb alegria.

A les 11, Cercavila, amb el Botines, la Pilar, els nans i la Bandera del Barri de la Font Vella, acompanyats pels Grallers sitgetans i l’Associació Cultural Dessota, convidant als veïns a la Missa solemne.

A 2/4 de 12, a la basílica de Santa Maria, Ofici, que celebrarà, el rector, Mn. Eduard Flores. Acompanyament a l’orgue, per l’igualadí Lluís Victori, els cants que aniran a cura d’ Antoni M. Prat i la soprano Núria Mas. Al final es cantarà l’Himne del Barri (lletra i música de Josep M. Tribó)

A la sortida, passejada pel barri fins a la plaça del Pilar, on es disparà una sorollosa traca i seguidament tindrà lloc un concert-Vermut, amb l’actuació de Doctor Jazz Friends (música dixieland i jazz tradicional)

A la tarda, 2/4 de 6, Xocolatada i Espectacle infantil,

A la plaça de Pius XII, amb xocolata, coca, “melindros”, gentilesa de Pastisseria Targarona.
Tot seguit, el grup Tot Circ, presentarà l’espectacle infantil “Clàssic Clown”.

A 2/4 de 8 del vespre, a l’església del Roser, concert a cura del conjunt Néixer (igualadins components d’un dels millors conjunts del món) oferiran una actuació amb les seves harmòniques. Tot un plaer escoltar-los.

Dissabte 14 d’octubre
– 10 h 22è. Mercat de la Puça.
Inici de la 22è. edició del primer mercat d’exposició i venda al carrer fet a la nostra ciutat. Un mercat d’oportunitats que els comerços de barri de la Font-Vella, ofereixen a tota la ciutat i comarca en les seves festes.

– 19 h A la Plaça de Pius XII. Obsequi de Pa, amb vi i sucre, per a tothom qui o desitgi, fins que s’acabi.

Dijous 19 d’octubre
– 19 h A l’església del Roser, missa en sufragi dels difunts del barri, que oficiarà Mn. Josep Aribau.

Diumenge 22 d’octubre
– 7 h Sortida des de la plaça del Rei per la 30a edició de la Pescada Sorpresa.