24 C
Igualada
Dimecres, maig 31, 2023

Comencen els talls a la Ronda del Rec per les obres de connexió a la Ronda Sud

Avui dilluns 25 d’abril s’inicia el tall de la Ronda del Rec per les obres de connexió entre Igualada i la Ronda Sud. Durant els primers sis mesos la Ronda del Rec quedarà tallada a l’alçada del carrer Misericòrdia on es construirà una nova rotonda.

El regidor de Mobilitat d’Igualad, Miquel Vives, ha detallat que les obres s’iniciaran amb la construcció de la nova rotonda a l’encreuament entre la ronda del Rec i el carrer Misericòrdia, en el punt que connectarà la ciutat amb el nou pont. Aquesta primera fase de l’obra obligarà a tallar durant sis mesos la ronda del Rec, a l’alçada del carrer Misericòrdia, on es construirà aquesta rotonda. Durant aquests sis mesos però, la via estarà oberta i accessible des dels dos extrems, però no podrà creuar-se.

El regidor de Mobilitat, ha explicat que des de fa setmanes des del Departament de Mobilitat s’ha anat informant als veïns i a les empreses de la zona sobre quines rutes caldrà seguir per aconseguir la mínima afectació en la mobilitat del dia a dia. Vives ha assegurat  que “s’han buscat solucions per a totes les casuístiques i es mantindrà diàleg constant per tal de solucionar les problemàtiques que puguin sorgir”.

Amb l’inici de les obres s’indicarà de forma específica amb senyals i pintura vial especial el tancament d’aquest tram i les rutes alternatives per transportistes. Vives ha explicat que els ajuntaments d’Igualada, Vilanova del Camí i Montbui “estem coordinats per aquesta afectació ja que és tracta d’una via que ens connecta i que usen molts veïns d’aquestes poblacions adjacents”.

Les obres tindran una durada de 18 mesos i connectaran la ciutat amb la Ronda Sud mitjançant un nou pont amb forma d’espina de 26,5 metres que creuarà el riu i arribarà fins al Carrer Misericòrdia on es construirà una rotonda de connexió amb la ciutat. L’obra permetrà l’accés de vehicles a la Ronda del Rec i el pas de vianants i ciclistes a la riba sud del riu Anoia.

L’obra suposa una inversió de 13 milions d’euros per part de la Generalitat de Catalunya.

Compartir

ESCRIU UN COMENTARI

Més notícies

La Síndica de Greuges d’Igualada presenta la memòria d’activitats de l’any 2022

La Síndica Municipal de Greuges d’Igualada, Rosa M. Sánchez, ha presentat davant el plenari municipal el seu informe anual d’activitat corresponent a l’any 2022. Entre...

Els Bombers encaren la campanya d’incendis a la Catalunya Central “amb relativa tranquil·litat” després de les pluges

Abans de les pluges dels últims dies, la campanya d'incendis a la Catalunya Central es preveia extremament complicada després de 30 mesos acumulats de...

Nova afectació de trànsit a la C-15 avui i demà

Eix Diagonal i l'Ajuntament de Capellades informen que es procedirà a tallar el trànsit en ambdós sentits de la circulació des de l'enllaç de...

Últimes notícies