Comença l’Anòlia 2015 amb l’Orquestra Plateria

43

Orquestra_Plateria.jpg

Demà dissabte, inclòs dins l’European Ballon Festival, comença l’Anòlia 2015 amb un concert a càrrec de l’Orquestra Plateria que seran acompanyats per la banda emergent del País Valencià Aspencat. El concert començarà a les 11 de la nit davant del camp de globus.
L’Orquestra Plateria fa una parada en la seva gira de comiat a al ciutat d’Igualada per oferir la seva música festamajonera. La formació va néixer fa quaranta anys de la mà de tres visionaris: Sisa, el Gato Pèrez i Albert Batiste i ha animat festes majors d’arreu amb la seva música ravalera, portuària i mediterrània.
Juntament amb la Plateria, actuaran al camp de globus el grup valencià Aspencat, hereus de l’esperit d’Obrint Pas.
I dijous dia 16 comença l’Anòlia a la Fàbrica amb un primer concert a càrrec de la Prince Henry’s Hight School, una banda musical anglesa formada per alumnes de l’escola. El concert començarà a les 10 del vespre i serà al pati de La Cotonera.

Una proposta novedosa per al proper dissabte
El proper dissabte, 18 de juliol, el festival Anòlia oferirà, per primera vegada dins de la seva programació, una proposta dirigida als amants de l’òpera, gràcies al programa Liceu a la Fresca. A partir de les 22h, els assistents tindran l’oportunitat de seguir des del parc de l’Estació Vella, a l’aire lliure, gratuïtament i en pantalla gegant, la projecció de La Traviata de Giuseppe Verdi, interpretada des del Gran Teatre del Liceu. Aquest dimecres en van explicar els detalls el regidor de Promoció Cultural de l’Ajuntament, Pere Camps, i el director de Màrqueting del Gran Teatre del Liceu, Agustí Filomeno. Aquesta iniciativa s’emmarca en els actes de celebració dels quinze anys de la reobertura del teatre barceloní, després de l’incendi del 1994.
La Traviata que es podrà veure des del parc de l’Estació Vella, és una coproducció del Gran Teatre del Liceu, l’Scottish Opera de Glasgow, la Welsh National Opera de Cardiff i el Teatro Real de Madrid. La direcció musical és d’Evelino Pidò, la direcció d’escena va a càrrec de David McVicar i la Coreografia d’Andrew George. L’òpera estarà interpretada per l’Orquestra Simfònica i el Cor del Gran Teatre del Liceu, dirigit per Conxita Garcia. La representació en directe es durà a terme al teatre barceloní el mateix 18 de juliol i, a partir de les 22h, es podrà veure en pantalla gegant en ciutats com Barcelona, Igualada, Cervera, Girona, Lleida, L’Espluga de Francolí, Martorell, Puigcerdà, Tordera, Tortosa, Valls o Vielha.