Comença la quarta edició del FineArt Igualada

Durant 24 dies diversos espais d’Igualada acolliran exposicions de fotògrafs d’arreu del món amb la intenció d’apropar la fotografia a tots els públics

205

exposició fineart - la veu de l'anoia - veuanoia.cat

Avui, a 2/4 de 7 de la tarda al Museu de la pell tindrà lloc la inauguració de la 4a edició del FineArt Igualada. L’acte inaugural comptarà amb la presència del Conseller de Cultura Santi Vila, que estarà acompanyat per les autoritats locals, encapçalades per l’alcalde de la ciutat Marc Castells i del regidor de Cultura Pere Camps, a més dels membre de l’Agrupació Fotogràfica Igualada, organitzadors de l’esdeveniment.

Durant 24 dies la ciutat d’Igualada serà una gran exposició fotogràfica que acollirà una mostra dels treballs de fotògrafs d’arreu del món, d’escoles de fotografia i aficionats, a més d’oferir altres activitats culturals entorn de la temàtica: visites guiades, projeccions de pel·lícules i tallers de fotografia per a adults i nens.

FineArt Igualada s’ha consolidat com un referent en els circuits fotogràfics a nivell estatal. Aquesta iniciativa va sorgir l’any 2012 de la mà de l’Agrupació Fotogràfica d’Igualada i l’Ajuntament d’Igualada. L’objectiu principal del FineArt és el d’apropar la fotografia a tots els públics, dinamitzar els locals on es duen a terme les exposicions i obrir Igualada com a ciutat fotogràfica i de disseny.

FineArt va ser un repte des del principi; era una aposta arriscada, innovadora i agosarada però alhora un desafiament apassionant. Després de tres edicions i la quarta a les portes, es pot afirmar que el projecte està consolidat i és que tant el públic com els fotògrafs esperen les dates amb gran expectativa.

Des de la primera edició aquesta iniciativa anava enfocada a fotògrafs professionals, escoles i aficionats. El primer any van ser 30 fotògrafs de nivell estatal amb reconeixement internacional, i a poc a poc ha anat augmentant el nombre i ampliant l’oferta a fotògrafs internacionals. Quinze sales d’exposicions distribuïdes per la ciutat acolliran els treballs de 33 artistes, 10 escoles de fotografia i imatge i dos col·lectiu de fotografia durant aquests properes setmanes en què Igualada serà la capital de la fotografia.

CRISTINA ROMA

Trobaràs les activitats del FineArt a la nostra agenda. Més informació al setmanari en paper.