Comença la invasió fotogràfica a Igualada amb el FineArt 2018

130

Avui divendres, a dos quarts de 7 de la tarda tindrà lloc la inauguració del Fineart 2018 en un acte a la sala gran del Museu de la Pell.

Durant tres setmanes en 23 espais i sales d’exposicions de la ciutat es podran visitar exposicions fotogràfiques.

Aquesta és la sisena edició d’aquest festival de fotografia que està esdevenint una referència en el món de la imatge. 45 fotògrafs, 10 escoles de fotografia i 2 col·lectius seran els protagonistes de l’esdeveniment. Aquesta edició comptarà amb fotògrafs provinents de Mèxic, Països Baixos, França i de diversos indrets de l’estat espanyol, a més de fotògrafs catalans.

Les escoles de disseny i fotografia catalanes també continuen apostant pel Fineart.
FineArt Igualada s’ha consolidat com un referent en els circuits fotogràfics a nivell estatal. Aquesta iniciativa va sorgir l’any 2012 de la mà de l’Agrupació Fotogràfica d’Igualada i l’Ajuntament d’Igualada. L’objectiu principal de FineArt és el d’apropar la fotografia a tots els públics, dinamitzar els locals on es duen a terme les exposicions i obrir Igualada com a ciutat fotogràfica i de disseny.

El foment de la creació artística a través de l’art fotogràfic també és una de les finalitats de FineArt, així com el fet de donar a conèixer la fotografia als centres educatius i obrir les portes a escoles de fotografia, arts i disseny perquè mostrin els seus projectes.

Els espais d’exposició són molt variats: escoles, el mercat municipal, equipaments municipals i/o culturals, antigues fabriques i locals que actualment es troben desocupats. Durant els dies de FineArt es transformen en espais efímers on s’exposen les obres.