Comença el RallyRACC, potser l’última vegada que passarà a prop de l’Anoia

68

A les vuit d’aquest divendres al matí començava a Salou el 55è RallyRACC, penúltima prova puntuable pel WRC 2019. Aquesta podria ser la darrera oportunitat pels afeccionats anoiencs de poder gaudir dels dos trams més a la vora com són els de Savallà i Querol.
A partir de la pròxima temporada la FIA farà rotar els ral·lis del campionat i així ja és segur que per donar entrada els ral·lis de Kenya i Japó, sortiran del calendari els ral·lis de Còrsega i RallyRACC.

Així doncs el any vinent no hi haurà RallyRACC i sí que tornarà el 2021. Es comenta que per aquí dos anys podria canviar la ubicació del recorregut i tornar a l’itinerari dels seus orígens, principalment per la zona de les Guilleries. Però tot això de moment són especulacions, ja que encara queda força temps pel 2021.

Cal doncs, aprofitar per gaudir de l’edició d’enguany, especialment dels dos trams més a la vora que es disputaran demà dissabte i amb el següent horari de pas del primer participant. Savallà a les 09.00 h. i a les 14.01 h. Querol a les 09.41 h. i a les 14.42 h., tram aquest que compta amb l’emblemàtic revolt a dretes.

L’etapa d’avui consta d’un bucle de tres trams sobre els quals es realitzaran dues passades: Gandesa, Horta-Bot i La Fatarella-Vilalba. És una etapa mixta amb trams de terra i asfalt.
La de demà dissabte, tota ella d’asfalt, a més dels dos trams esmentats, hi haurà també el del Montmell igualment amb dues passades. El ral·li acabarà el diumenge amb dues passades pels trams d’asfalt, Riudecanyes i La Mussara.

A falta d’aquest ral·li català i del darrer d’Austràlia, tres pilots es disputen el títol, Ot Tänak (Toyota), Sébastien Ogier (Citroën) i Thierry Neuville (Hyundai). Pel que fa a marques la lluita està entre Hyundai i Toyota.