Un combatiu Igualada Rigat va dir adéu a la Copa amb el cap ben alt
U

26 de febrer de 2018
Tety Vives celebrant el gol davant el Liceo. Foto: Federación Española de Patinaje.

El somni de la Copa es va esvair amb una derrota per la mínima (2-1) davant del Liceo. Tot i l’amargor de la derrota, la gran imatge que els arlequinats van mostrar a la pista va fer enorgullir encara més a tot membre i aficionat del club. L’Igualada va lluitar i va desafiar a tot un Liceo que va patir i no va certificar el pas a la final fins que va sonar el xiulet final.

Els minuts inicials van ser de domini arlequinat, però el Liceo va posar dos gols de distància en qüestió d’un minut i mig. Primer César Carballeira i després Josep Lamas, van aprofitar dos contraatacs per posar el 0 a 2. L’Igualada Rigat va baixar el ritme uns minuts després del gol, però va tornar a trobar la seva versió d’inici de partit i va jugar-li de tu a tu al Liceo.

Si bé el Liceo jugava amb més velocitat, la teranyina defensiva dels homes de Ferran López no els posava les coses fàcils. L’Igualada Rigat tampoc va renunciar a un joc més ofensiu, sobretot a base de jugades combinades que van obligar a estirar-se a Xavier Malián més d’una vegada. A final de la primera part, la parella arbitral va assenyalar un penal a favor dels igualadins i el seu especialista, Tety Vives, va transformar-lo, deixant, el somni de la final, una mica més a prop.

Tot i els 25 minuts de la segona part, el 2 a 1 va ser el resultat definitiu. El Liceo mai va deixar d’intentar ampliar el resultat i de fet, va estavellar quatre pilotes al pal, però l’Igualada també va estar en tot moment dins de l’eliminatòria i el 2 a 2 semblava imminent. La millor oportunitat, una falta directa de Sergi Pla – per una blava a Dava Torres – que es va estavellar al travessar amb 2 a 1 al marcador. També va disposar d’una falta directa el Liceo per una targeta blava que va veure Ferran López, però els gallecs no van aprofitar l’oportunitat.

Els últims 10 minuts van ser de domini arlequinat; els homes de Ferran López van disposar de múltiples ocasions. L’últim minut, va entrar el cinquè home i l’Igualada va intentar-ho amb un xut llunyà de Tety Vives, que va sortir desviat.

Ferran López, tècnic de l’Igualada, va declarar que “és un plaer ser l’entrenador d’aquest club i viure una semifinal on els jugadors han demostrat tan sacrifici i valors”. El capità, Elagi Deitg, va considerar que “esperem que la Copa serveixi de punt d’inflexió. Tot i la derrota, sortim mol reforçats per com hem competit”.

El pròxim compromís de l’Igualada Rigat serà la jornada 21 d’OK Lliga contra l’Asturhockey, el proper 3 de març a les 20.30h.

LICEO 2 (2/0) Malian, E.Lamas (1), Lamas, Torres, Carballeira (1), equip inicial. Miras, Di Benedetto, Coy, Payero

IHC RIGAT 1 (1/0) Elagi, Met Molas, O.Vives, Pla i R.Bars, equip inicial. Tety Vives (1), Miquel.