14.9 C
Igualada
Dijous, juny 24, 2021

Com et parles?

Cal posar en relleu el llenguatge com a programador mental. És un sistema que no tenim present de forma conscient, tot i així, influeix directament a la nostra realitat més propera. Així parlem, així s’amplifica a la nostra vida.

La Programació Neurolingüística està sent una eina veritablement eficaç, ja sigui a nivell de comunicació personal, professional o en àmbits de l’educació. Per exemple: com parlem als nostres fills quedarà gravat al seu inconscient i es convertirà en una creença, que pot ser positiva, negativa, limitadora o potenciadora. Aquí hi ha el gran què. Volem que sigui potenciadora? Doncs s’ha de fer un procés d’autoconeixement basat en l’autoobservació i començar a caçar els pensaments destructius, amb menyspreu, que incapaciten en comptes de capacitar i reconstruir la frase en positiu.

Al principi s’ha de prestar molta atenció al que pensem o diem, després amb la pràctica surt més fàcil. Pensa que el resultat és realment extraordinari: optimisme, positivitat, capacitació, alegria, proactivitat, transformació, autoestima, autoconcepte millorat. En definitiva, una millor versió de nosaltres mateixos.

La següent pregunta és: estàs disposat o disposada a fer-te responsable de tots els canvis positius que es poden produir en tu? Això, definitivament, afectarà al teu entorn i poden haver-hi canvis significatius. Les creences poden determinar la nostra vida.

Al desenvolupar un projecte o empresa, resulta que treballant la base ens trobem amb una creença limitadora que té que veure amb el mereixement en relació a l’abundància. Aquesta pot influir en els resultats, ja que les creences s’implanten a nivell inconscient i tenen influència amb els automatismes, els quals poden ser: emocionals, de comportament, habilitats i pensaments. Et pots fer una idea de com poden estar afectant les creences a la teva vida?

Si tenim un 7% conscient i un 93% inconscient, jo em pregunto: quant potencial adormit podem tenir? Doncs tot aquest talent el podem començar a despertar a través del llenguatge. És aquí on, des de la conducta, podem veure, detectar i identificar aquestes formes de pensament que s’expressen a les emocions, accions i habilitats.

En qüestió de les habilitats, podràs comprovar que algú que repeteix com un “mantra”: No puc, no puc, no puc… evidentment no podrà. Farà falta motivació, iniciativa, voluntat i un pessic d’acció per comprovar que tard o d’hora sí podrà. Això sí, si no hi ha focus mai sabrà si pot o no i es quedarà al mateix metre quadrat.

Encara podem anar més enllà: el diàleg intern i extern pot fer canvis a la nostra fisiologia i per tant, a la nostra salut.

L’altre dia anava a Cervera, a la Universitat. Quan estava buscant aparcament amb el cotxe, un senyor gran va creuar pel pas de zebra. Vaig parar per donar-li pas i em va escridassar dient-me de tot. Aquesta reacció no me l’esperava! Em va insultar perquè no vaig passar i li vaig cedir el pas: tota una incongruència. Així va marxar cridant pel carrer…
Amb aquest exemple podem fer-nos una idea de com pot estar vivint la vida aquest senyor. Sense jutjar ni voler endevinar res, sinó analitzant el llenguatge i la fisiologia de la persona, sí que podem detectar amargor i això afecta a la nostra salut.

El primer que pot passar a algú que té un llenguatge negatiu és que les persones del seu voltant s’allunyin. Sabem que l’ésser humà necessita socialitzar i la soledat pot fer estralls físics, emocionals i mentals. La rancúnia, la ràbia i d’altres emocions interioritzades s’amplifiquen al llenguatge, comportaments i creació de realitat immediata. Poden desenvolupar malalties greus. Baixa el sistema immunològic i les nostres defenses. A la vegada sabem que fer tot el contrari, parlar positiu, és un començament important per a la nostra transformació.

Parlar positiu, transformar els nostres pensaments i corregir les nostres conductes pot, no sols afectar la relació amb nosaltres mateixos, sinó amb els altres i, sobretot, fer un canvi substancial a la consecució dels nostres propòsits.

Et convido a posar atenció i construir un llenguatge basat en el SÍ i així, potenciar l’optimisme, l’alegria, la vitalitat, la motivació per créixer i, especialment, ser conscient del canvi produït interiorment i, en conseqüència, a l’exterior.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Dues professores del Monalco, seleccionades per un projecte d’innovació

Clàudia Miramunt i Gemma Morist, docents de l’escola Monalco d’Igualada, han estat seleccionades per presentar el proper 1 de juliol, el seu projecte d’innovació...

La gent gran d’Igualada celebra un un concert-revetlla a l’Escorxador

Després que l’any passat no es poguessin fer revetlles a causa de la situació de restriccions per la Covid-19, aquest any l’Associació de la...

El Govern obre el tràmit per demanar els ajuts de solvència empresarial

El Govern va obrir el passat dilluns el formulari d'inscripció prèvia per accedir als ajuts extraordinaris directes per a la solvència empresarial. Es tracta...

Els ciutadans de 30 a 34 anys podran començar a demanar cita per vacunar-se el proper dilluns

Els ciutadans de 30 a 34 anys podran començar a demanar cita per vacunar-se el proper dilluns 28 de juny, segons ha anunciat la...

Ja es pot sol·licitar el transport escolar pel proper curs

Les famílies residents en municipis de la comarca de l’Anoia que tinguin fills i filles estudiant en centres educatius d’altres municipis ja poden sol·licitar...
Compartir