20 C
Igualada
Dimecres, octubre 27, 2021

Com et parles?

Cal posar en relleu el llenguatge com a programador mental. És un sistema que no tenim present de forma conscient, tot i així, influeix directament a la nostra realitat més propera. Així parlem, així s’amplifica a la nostra vida.

La Programació Neurolingüística està sent una eina veritablement eficaç, ja sigui a nivell de comunicació personal, professional o en àmbits de l’educació. Per exemple: com parlem als nostres fills quedarà gravat al seu inconscient i es convertirà en una creença, que pot ser positiva, negativa, limitadora o potenciadora. Aquí hi ha el gran què. Volem que sigui potenciadora? Doncs s’ha de fer un procés d’autoconeixement basat en l’autoobservació i començar a caçar els pensaments destructius, amb menyspreu, que incapaciten en comptes de capacitar i reconstruir la frase en positiu.

Al principi s’ha de prestar molta atenció al que pensem o diem, després amb la pràctica surt més fàcil. Pensa que el resultat és realment extraordinari: optimisme, positivitat, capacitació, alegria, proactivitat, transformació, autoestima, autoconcepte millorat. En definitiva, una millor versió de nosaltres mateixos.

La següent pregunta és: estàs disposat o disposada a fer-te responsable de tots els canvis positius que es poden produir en tu? Això, definitivament, afectarà al teu entorn i poden haver-hi canvis significatius. Les creences poden determinar la nostra vida.

Al desenvolupar un projecte o empresa, resulta que treballant la base ens trobem amb una creença limitadora que té que veure amb el mereixement en relació a l’abundància. Aquesta pot influir en els resultats, ja que les creences s’implanten a nivell inconscient i tenen influència amb els automatismes, els quals poden ser: emocionals, de comportament, habilitats i pensaments. Et pots fer una idea de com poden estar afectant les creences a la teva vida?

Si tenim un 7% conscient i un 93% inconscient, jo em pregunto: quant potencial adormit podem tenir? Doncs tot aquest talent el podem començar a despertar a través del llenguatge. És aquí on, des de la conducta, podem veure, detectar i identificar aquestes formes de pensament que s’expressen a les emocions, accions i habilitats.

En qüestió de les habilitats, podràs comprovar que algú que repeteix com un “mantra”: No puc, no puc, no puc… evidentment no podrà. Farà falta motivació, iniciativa, voluntat i un pessic d’acció per comprovar que tard o d’hora sí podrà. Això sí, si no hi ha focus mai sabrà si pot o no i es quedarà al mateix metre quadrat.

Encara podem anar més enllà: el diàleg intern i extern pot fer canvis a la nostra fisiologia i per tant, a la nostra salut.

L’altre dia anava a Cervera, a la Universitat. Quan estava buscant aparcament amb el cotxe, un senyor gran va creuar pel pas de zebra. Vaig parar per donar-li pas i em va escridassar dient-me de tot. Aquesta reacció no me l’esperava! Em va insultar perquè no vaig passar i li vaig cedir el pas: tota una incongruència. Així va marxar cridant pel carrer…
Amb aquest exemple podem fer-nos una idea de com pot estar vivint la vida aquest senyor. Sense jutjar ni voler endevinar res, sinó analitzant el llenguatge i la fisiologia de la persona, sí que podem detectar amargor i això afecta a la nostra salut.

El primer que pot passar a algú que té un llenguatge negatiu és que les persones del seu voltant s’allunyin. Sabem que l’ésser humà necessita socialitzar i la soledat pot fer estralls físics, emocionals i mentals. La rancúnia, la ràbia i d’altres emocions interioritzades s’amplifiquen al llenguatge, comportaments i creació de realitat immediata. Poden desenvolupar malalties greus. Baixa el sistema immunològic i les nostres defenses. A la vegada sabem que fer tot el contrari, parlar positiu, és un començament important per a la nostra transformació.

Parlar positiu, transformar els nostres pensaments i corregir les nostres conductes pot, no sols afectar la relació amb nosaltres mateixos, sinó amb els altres i, sobretot, fer un canvi substancial a la consecució dels nostres propòsits.

Et convido a posar atenció i construir un llenguatge basat en el SÍ i així, potenciar l’optimisme, l’alegria, la vitalitat, la motivació per créixer i, especialment, ser conscient del canvi produït interiorment i, en conseqüència, a l’exterior.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

L’esport vilanoví es troba en un gran acte al camp de futbol

L'esport vilanoví es va retrobar per primer cop des de l'inici de la pandèmia. No només la ubicació, també el format de l’esdeveniment va...

Igualada acull una exposició per reflexionar sobre els usos de l’aigua

Igualada acull l’exposició “Operació Aigua” d’Aigua de Rigat, companyia gestora del cicle integral de l’aigua al municipi, amb el suport de l’Ajuntament d’Igualada, per...

S’inicia l’elaboració del Pla Estratègic de la Vall de la Riera de Carme

El proper dissabte 6 de novembre a les 17:00h a Carme es donarà a conèixer l’inici del procés de redacció del Pla Estratègic de...

Cap de setmana de curses i cervesa a Capellades

Capellades ha viscut un cap de setmana ple d’activitats. Dissabte, més de mil persones van passar per la 3a Mostra de Cervesa Artesana, organitzada...

Esquerra colla a Castells perquè es reuneixi amb les entitats veïnals

Fa pocs dies va fer-se públic que 12 entitats veïnals de la ciutat han reclamat una reunió amb l’alcalde de la ciutat, Marc Castells,...
Compartir