26.7 C
Igualada
Divendres, juliol 30, 2021

Com ens afecten les emocions?

Sisco Gràcia
Centre de Recuperació Natural SANAT

Les emocions són reaccions que ens afecten a diari encara que no sempre en siguem conscients. Emanen davant situacions rellevants que impliquen dolor, perill, amenaça, fracàs, èxit, alegria, novetat… i ens preparen per poder donar una resposta a cada una d’aquestes situacions.

Hi ha una relació entre emocions i benestar, i a cada persona l’afectarà depenent de com les gestioni.

Un estat emocional baix pot portar un sistema immune dèbil i en conseqüència a debilitar el sistema immunològic.

El cos respon a la manera de pensar, sentir i actuar. Quan s’està estressat, ansiós, trist, atemorit o amb un excés de pensaments, el cos reacciona d’una certa manera per indicar que alguna cosa no va del tot bé.

Hi ha unes emocions bàsiques:

-Ràbia: Serveix per defensar-nos, posar límits i dir el que no ens agrada.

-Tristesa: Serveix per treure el dolor, ja sigui per pèrdues d’un ésser estimat, feina, il·lusions,…
-Por: Serveix per tenir el sentit del perill i posar en marxa l’evitació.

-Alegria: Serveix per estar content davant de situacions agradables, gaudir de les coses satisfactòries, tenir un bon comportament social,…

-Amor: Serveix per l’atracció emocional de les persones, de protecció, d’ajuda i per tenir unes millors relacions, es diu que l’amor ho cura tot.

Expressar les emocions i sentiments i no tenir-los tancats ajuda a que surtin i no hi hagin més bloquejos d’aquest tipus.

Els símptomes tenen a veure amb les coses que no diem o esperem.
Totes les emocions tenen una manera o forma de sortida i cal fer-los cas.
Si estem tristos i tenim ganes de plorar no ens hem d’aguantar, és així com surt aquesta emoció, no fer-ho o aguantar-ho seria contraproduent, ja que amb el temps ens sortirà per un altre lloc.

Si estàs enrabiat, escriu tot el que sentis i si mentre ho fas tens la necessitat de fer un crit o d’estripar el paper, doncs endavant, no te n’estiguis, fes-ho amb l’emoció.
Les emocions són bones de tenir i sentir, ja que ens ajuden a tirar endavant, però mantingudes en el temps ens bloquegen i desequilibren.
Escriure tot allò que et passa i sents és una manera de fer-ho, però cal fer-ho amb el sentiment.

Podem sortir a caminar per la natura, fer exercici o l’esport que més ens agradi, gaudir d’una bona companyia, dels amics, meditar i trobar allò que sabem que ens dona pau i tranquil·litat.
El que hem de procurar és que les emocions no ens facin perdre l’equilibri i benestar.
La depressió, l’ansietat i els atacs de pànic no són signe de debilitat. Són signes d’haver intentat ser fort durant massa temps.
Ningú ho entén fins que li passa.

A SANAT t’ajudem amb les nostres teràpies a poder tornar a gaudir de la pau i tranquil·litat.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Una quarantena de joves participen del programa estival de reforç a l’ESO

Del 5 al 23 de juliol, l’Institut Joan Mercader ha acollit l’activitat “Suport a l’Estiu: Endavant amb l’ESO” dirigida a joves de primer a...

Detinguts dos homes per intentar robar en diversos domicilis d’Igualada

Agents dels Mossos d'Esquadra, juntament amb la Policia Local d’Igualada, van detenir el dia 25 de juliol dos homes, de 36 i 33 anys,...

Pere Aragonès aposta pel repoblament rural en la seva visita a Bellprat

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha visitat Bellprat aquest dijous. Allí ha agraït la feina dels diferents cossos d’emergències que van lluitar...

ERC proposa bonificacions de l’IBI per qui instal·li plaques fotovoltaiques

Esquerra Republicana d’Igualada va presentar, en el darrer ple municipal, una proposta per tal que el govern de la ciutat bonifiqui l’IBI a aquells...

La Pobla ja té els dos projectes guanyadors dels pressupostos participatius

Els poblatans i poblatanes han tingut la possibilitat per segon any de decidir el destí d’una part de la despesa municipal prevista per a...
Compartir