2.8 C
Igualada
Dissabte, gener 16, 2021

Cinemes Mont-Àgora acolliran el millor cinema d’autor

jordi comellas teo romero carlos r ríos d'a a montbui - La Veu de l'Anoia.cat

Ahir dijous al matí va tenir lloc a l’Ajuntament de Montbui la presentació del Festival Internacional de Cinema d’Autor de Barcelona (D’A), que enguany, per primer cop, tindrà com a una de les seves seus els montbuiencs Cinemes Mont-Àgora. L’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde montbuienc Teo Romero, el productor de cinema anoienc i director del ZOOM Festival Jordi Comellas i el director del Festival D’A Carles Rodríguez Ríos.

Ahir dijous al matí va tenir lloc a l’Ajuntament de Montbui la presentació del Festival Internacional de Cinema d’Autor de Barcelona (D’A), que enguany, per primer cop, tindrà com a una de les seves seus els montbuiencs Cinemes Mont-Àgora. L’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde montbuienc Teo Romero, el productor de cinema anoienc i director del ZOOM Festival Jordi Comellas i el director del Festival D’A Carles Rodríguez Ríos.

L’alcalde Teo Romero ha destacat que “per a Montbui és un honor ser una de les seus del Festival D’A, en aquesta sisena edició, i amb el suport de la Diputació de Barcelona. Els cinemes Mont-Àgora no són només els cinemes de Montbui. És un equipament per a la conurbació, per a la ciutat gran. Setmanalment prop de 1.000 persones d’arreu de la comarca i rodalies acudeixen als nostres cinemes. Per a nosaltres és motiu de satisfacció poder col·laborar en una iniciativa com aquesta, que pretén acostar el cinema de qualitat als ciutadans”. El batlle montbuienc va destacar que “tenim clara la nostra vocació de fomentar la cultura i el coneixement entre els nostres ciutadans. El cinema és cultura, i des dels nostres cinemes volem apostar per projeccions amb finalitats socials, com pot ser el cinema educatiu”.

De la seva banda, el productor anoienc Jordi Comellas, un dels grans dinamitzadors de la indústria cinematogràfica a l’Anoia, va destacar que “és una bona notícia que el D’A pugui fer-se a Montbui. Agraeixo les facilitats i l’agilitat mostrada per Montbui en aquest tema i per fer possible que el D’A arribi a la nostra comarca. Volem implementar accions culturals i de cinema aquí”.

Per últim, el director del Festival Internacional de Cinema d’Autor de Barcelona (D’A) Carles Rodríguez Ríos va fer un repàs a les diferents pel·lícules que es podran veure a Montbui. Així començaran les projeccions el divendres 22 a les vuiy del vespre, amb el melodrama històric Sunset Song, del prestigiós director britànic Terence David (VOSE).

El dimarts 26 d’abril a les set de la tarda continuaran les projeccions amb el film francès Les deux amis, de Louis Gardel, un relat trepidant de personatges, entre la comèdia i el drama, amb la millor tradició del cinema francès d’autor (VOSC).

El dimecres 27 d’abril, també a les set la tarda, es projectarà Taklub, dirigida pel filipí Brillante Mendoza. Retrat dels efectes del tifó Haiyan, que va arrassar les Filipines a finals de 2013 (VOSC).

I el dijous 28 d’abril a partir de les set de la tarda, es projectarà El Tesoro, dirigida pel director romanès Corneliu Porumboiu, una faula molt treballada sobre el present i passat de Romania (VOSE).

La darrera projecció del “D’A” a Cinemes Mont-Àgora es podrà veure el divendres 29 a partir de les 8 del vespre. Demon, dirigida pel polonès Marcin Wrona, és un film que supera els esquemes del millor cinema de terror, amb un film inquietant i angoixant. VOSC El Festival Internacional de Cinema d’Autor de Barcelona (D’A) és un dels festivals de cinema d’autor de referència a nivell català i estatal, i compta en aquesta sisena edició amb 70 llargmetratges, de 23 països diferents. Durant la passada edició va rebre a les diferents sales de projecció 11.000 espectadors.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Vilanova del Camí promou el primer Premi de Narrativa breu

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vilanova del Camí juntament amb la Biblioteca de Vilanova del Camí, convoca el primer Premi de Narrativa...

Un projecte anoienc aconsegueix l’aprofitament del pèl animal per a adob

L’empresa igualadina de fertilitzants pel sector agrícola Labin, amb la col·laboració del clúster de la pell, Leather Cluster Barcelona, ha portat a terme un...

Una mica d’història de l’Antic Gremi de Traginers d’Igualada

La festa dels Tres Tombs a Igualada és una mostra viva de la importància de les celebracions de Sant Antoni en el conjunt del...

L’atur a l’Anoia puja dos punts en un any, però la pandèmia fa perdre 10.000 contractes

Les dades de desocupació que ens ha deixat el 2020 no són bones. Podrien ser pitjors, certament, però no són per alegrar-se i conviden...

La Xarxa programa ‘Klé’, un espectacle de teatre visual a l’Ateneu

El proper diumenge dia 17 de gener, a ¼ d’1 del migdia el grup Xarxa Igualada ha organitzat una representació de l’espectacle Klé, un...
Compartir