Centenars de persones visiten la 1a Jornada gastronòmica de les plantes oblidades d’Igualada

435

1a Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades - La Veu de l'Anoia - VeuAnoia.cat

Dissabte Igualada va acollir la 1a Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades, que tenia com a objectiu donar a conèixer els usos tradicionals de la vegetació, i més concretament els usos alimentaris de les plantes silvestres, es a dir, del que moltes vegades s’anomenen males herbes. L’èxit de la jornada va superar les millors expectatives de l’organització. Centenars de persones vingudes de tots els punts del país, i fins i tot d’Andorra i les Illes, van reunir-se a l’entorn de l’Espai Cívic Centre per descobrir, en aquesta jornada única, que les males herbes poden ser molt més bones i útils del que ens imaginem.

1a Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades 3 vertical - La Veu de l'Anoia - VeuAnoia.catEn els tasts es van poder degustar tot tipus d’infusions, amanides, cremes, truites, saltejats, condiments, pestos i begudes fetes a base de plantes silvestres; receptes que el participants en moltes ocasions van trobar més bones que els equivalents amb cuinats amb verdures i plantes d’ús corrent. En les xerrades, amb una assistència que va deixar petita la sala on es realitzaven, es va poder descobrir què es pot fer amb aquestes plantes silvestres, i com cadascú, a títol individual, les pot anar incorporant en el seu dia a dia. Experts en infusions, en amanides, en flors comestibles, en gastronomia, o en begudes van enlluernat els visitants amb els seus coneixements, provinents sempre d’aquest coneixement ancestral de la vegetació transmès durant generacions.

La jornada va complementar-se amb la fira de productes silvestres, amb productors vinguts d’arreu del país, on es van poder tastar i adquirir tot tipus de productes fets amb plantes silvestres; amb les activitats infantils, on els més menuts van poder realitzar diferents tallers relacionats amb les plantes; i amb un dinar elaborat també a base de plantes silvestres i que tothom va trobar deliciós.

El Col·lectiu Eixarcolant, organitzadors de la jornada juntament amb la Universitat de Barcelona, afirmen que tenen la intenció de fer que aquesta sigui la primera de moltes més edicions, per aconseguir ben aviat que ortigues, llitsons, mastegueres o roselles tornin a les cuines.