20.8 C
Igualada
Diumenge, 1 octubre 2023

Centenars de persones participen a la Festa d’Hivern del Mercat Origen Montserrat

Un article de

Centenars de persones participen a la Festa d’Hivern del Mercat Origen Montserrat
C

Aquest passat diumenge El Bruc es va omplir amb més de mig miler de persones que van assistir al Mercat de pagès Origen Montserrat, en un dia assolellat que va animar als visitants a participar a les nombroses activitats programades amb motiu de la Festa d’Hivern del mercat.

La plaça del Pati de Can Casas va acollir les parades de productors del Parc Rural del Montserrat, i durant tot el dia els visitants hi van poder comprar vi, mató i formatges, oli d’oliva verge extra, i tota mena de fruites i verdures de l’horta cultivades al Parc Rural, mel i confitura de tota mena, a més de productes d’artesania local.

Una visita guiada al Bruc de la Parròquia, una demostració de cuina en directe, actuacions musicals, una gimcana i la carpa amb activitats infantils van ser algunes de les activitats que van comptar amb més participació, així com el Vermut solidari de La Marató de TV3, a càrrec dels veïns i veïnes del Bruc, amb música i actuacions en directe, i la venda de cases del Pessebre, que en total van aconseguir recaptar 1.661,50 euros. També van tenir molt èxit els lots de Nadal, amb productes d’alt valor gastronòmic del Parc Rural del Montserrat; es van esgotar la seixantena de lots disponibles.

Abans de celebrar-se al Bruc, la Festa d’Hivern del Mercat Origen Montserrat també s’ha celebrat aquest mes de desembre a Olesa de Montserrat –el passat dissabte 3 a la plaça de les Fonts i al carrer dels arbres- i a Collbató durant tot el cap de setmana. En tots dos casos la participació de visitants va ser molt bona i l’organització en fa un balanç molt positiu.

Un mercat per difondre el valor gastronòmic de Montserrat

El mercat de pagès Origen Montserrat va néixer el passat mes de juny per difondre el valor gastronòmic dels productes de proximitat propis del Parc Rural del Montserrat, amb seu al Bruc (Anoia) i a Olesa de Montserrat (Baix Llobregat). A més de les parades de venda directa dels propis pagesos de la zona que ofereixen els seus productes d’alta qualitat, les festes del canvi d’estació fan que la visita al mercat sigui una experiència molt més completa, ja que durant tot el matí es celebren múltiples activitats per a tots els públics.

El mercat Origen Montserrat està organitzat pel Parc Rural del Montserrat amb el suport de la Diputació de Barcelona i els ajuntaments del Bruc i Olesa de Montserrat. Se celebra amb periodicitat mensual al municipi d’Olesa de Montserrat (cada primer dissabte de mes), i quatre vegades l’any es fa coincidir amb una gran Festa del canvi d’estació per tal que l’experiència de visita al mercat sigui molt més completa, tant a Olesa com al Bruc.

Compartir
Més notícies:

L’enquesta

Més notícies

el + llegit

Piulades

#Editorial | 🏨 Més estudis… i més lloguer 👉https://ow.ly/JNpJ50PR0Ph

✍️"L’escassedat d’oferta i l’altíssima demanda comporta, lògicament, preus desmesurats."

🎓L’ @ajigualada i la @UdL_info, en converses per a nous estudis universitaris de #Medicina, #Dret i #Psicologia 👉https://ow.ly/cXWt50PR1tP

Tot plegat permetria arribar a la xifra de 1.500 estudiants universitaris a mitjà termini, al voltant del 2030