Un centenar de persones assisteixen a la presentació de l'”Atles de la Corrupció als Països Catalans” a Capellades

39
Més de cent persones van omplir la sala d’actes del Museu Molí Paperer de Capellades per poder veure i escoltar els tres ponents convidats per la presentació de l’Atles de la Corrupció als Països Catalans. Per una banda s’hi trobava en David Fernàndez, periodista i exdiputat al Parlament de Catalunya per la CUP, l’escriptor Julià de Jodar i també el periodista Àlex Romaguera.

Aleix Auber, com a representant de Vila de Capellades-CUP i alcalde de Capellades, va presentar l’acte i els tres ponents. Ells han estat impulsors d’aquest projecte que pretén radiografiar les trames i casos de corrupció en territori català. Tant el finançament il·legal de partits o els casos de corrupció urbanística van ser les protagonistes, passant pel cas Pujol a les trames dels grans partits catalans i les connexions amb favors, enriquiment personal o narcotràfic.

Aquest projecte, com van explicar, s’ha pogut elaborar gràcies a la col·laboració de moltíssims espais socials i polítics, i sobretot gràcies a moltes persones a títol individual i una recerca de dades absolutament excepcional. Vila de Capellades-CUP va ser un dels mecenes que va ajudar a fer realitat el projecte a través de la ja coneguda participació econòmica de verkami.

Van destacar que tot aquesta informació també es pot cercar al web llumsitaquigrafs.cat i tenir la oportunitat de recórrer a la gran quantitat d’informació que hi podeu trobar, que és oberta a tothom.

L’acte va comptar amb una recta final oberta a la intervenció del públic, que va poder interaccionar amb els ponents i preguntar sobre els casos de corrupció, el referèndum o els pressupostos de la Generalitat entre d’altres qüestions. Es va donar per finalitzat a un quart de deu de la nit.