Un centenar de caramellaires porten la música i les danses per tots els racons de Calaf

21

Malgrat les baixes temperatures de primera hora d’aquest diumenge de Pasqua, els caramellaires de Calaf no s’han arronsat i han començat puntuals el recorregut per tots els racons del poble. Per primera vegada, l’organització de les Caramelles de Calaf requeia en la nova Associació Cultural i Educativa Calamanda, constituïda recentment. El grup de caramellaires està format per un nombrós cor i quatre grups de dansaires, repartits segons l’edat. Enguany, com a novetat, s’ha pogut gaudir amb un fantàstic grup d’adults.

Els caramellaires han recorregut carrers i places de Calaf per compartir els cants i les danses típiques d’aquestes dates. A les 9.00 hores s’ha donat el tret de sortida des del passeig Santa Calamanda. A partir d’aquí han fet arribar la música fins a una desena de llocs del poble, inclosos punts allunyats del centre com són el Barri Nou i La Pineda.

En acabar la missa, a l’interior de l’església de Sant Jaume, el grup de caramelles ha ofert tot el seu repertori que enguany constava de tres peces. ‘La Maria de les Trenes’, ‘Bicicletes’ de Blaumut, i una adaptació de la cançó ‘Vine a la festa’ dels Pets, que han transformat amb l’himne de les Caramelles de Calaf 2017.

En sortir de l’església, els caramellaires han fet una nova actuació a la plaça Gran. I ja amb una agradable temperatura, les darreres cantades i ballades han tingut lloc, passades les 13.00 hores, a la cèntrica plaça de Barcelona ’92.

La celebració de Pasqua ha continuat aquesta tarda amb una ballada de sardanes, organitzada per l’Ajuntament de Calaf, amb la ‘Cobla Lo Castell’ que també ha tingut lloc a la plaça Barcelona ’92. Finalment s’ha tancat amb el ball organitzat pel Casino de Calaf amb Stres Band.