11.8 C
Igualada
Divendres, desembre 3, 2021

Ceina és una de les empreses que opta a la gestió del Centre de Formació Professional d’Automoció de Martorell

Cinc empreses i entitats opten a la gestió del Centre de Formació Professional d’Automoció de Martorell (CFPA). Entre els candidats, hi ha l’empresa igualadina Ceina, que actualment ja gestiona tots els centre cívics de titularitat de la Generalitat a la comarca, a més d’escoles d’adults o tallers en altres comarques del país.

A més de Ceina, també han passat a la segona fase del concurs públic la Universitat Politècnica de Catalunya, la Fundació Eurecat i MSX International i Disseny Educatiu, com ha confirmat aquest dimarts el departament d’Empresa i Treball en un comunicat. El Govern preveu que l’adjudicació final de la concessió del CFPA sigui a finals de gener del 2022 i permeti ampliar l’activitat en un centre que, des de la seva inauguració el 2015, estava pràcticament buit.

El Servei d’Ocupació Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) va publicar l’1 d’octubre l’anunci de la licitació, que preveu la concessió de la gestió i explotació del CFPA durant 15 anys, prorrogables 10 anys més.

Prèviament, el SOC havia fet una consulta preliminar al mercat per acostar-se a les expectatives de les possibles empreses licitadores i evitar que passés com l’any anterior, quan el procés va quedar desert.

Les empreses i entitats interessades van poder presentar el seu interès fins el passat 4 de novembre. Ara, hauran de presentar les seves ofertes i se’n farà una valoració tècnica d’acord amb els criteris establerts, per acabar escollint el guanyador de la licitació a finals de gener de l’any vinent.

El CFPA ha de ser un centre referent on s’imparteixi la formació professional inicial, la formació professional per a l’ocupació i la formació programada per les empreses destinada al sector de l’automoció, amb la finalitat de garantir una oferta formativa adaptada a les necessitats del sector.

Al recinte de Martorell també es faran altres activitats com la promoció de relacions de cooperació i intercanvi amb altres centres nacionals i internacionals de formació, el desenvolupament i prestació de serveis d’orientació professional i inserció laboral, la promoció de la innovació tecnològica i la recerca lligada a la formació, la realització d’activitats per a la sostenibilitat i preservació mediambiental en l’entorn de la formació, i la pròpia explotació de les instal·lacions del CFPA.

Segons el Govern, el centre de Martorell “ha d’esdevenir un equipament clau per consolidar la competitivitat del sector de l’automoció i de les pròpies empreses, millorant la productivitat i ajudant a la creació de llocs de treball i a la qualificació i requalificació contínua de les persones”.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Carta oberta a Pablo Casado

En el seu intent d’anar encara més a la dreta, diu bajanades cada vegada que li posen un micròfon al davant. Habitualment m’hi faig...

Montbui demana la reobertura completa de l’atenció sanitària al CAP

El ple ordinari de novembre de l’Ajuntament montbuienc va aprovar, per unanimitat de tots els grups polítics representants en el consistori, una moció per...

La reconversió cap a les renovables necessita el lideratge del Govern

Ja fa uns mesos que a la nostra comarca, com d’altres, creix el neguit davant les notícies que una nova línia de Molt Alta...

Premi de Fotografia Procopi Llucià, Igualada 2021; o quan la Fotografia és Cultura

El passat diumenge, 21 de novembre, el Teatre Municipal l’Ateneu va acollir una nova edició dels Premis Ciutat d’Igualada, que fomenten i reconeixen la...

Igualada segueix donant incentius als ciutadans que reciclin

Els igualadins compromesos amb el reciclatge poden obtenir recompenses cada vegada que reciclen les seves llaunes i ampolles de plàstic de begudes. Això és...
Compartir