14.9 C
Igualada
Diumenge, octubre 2, 2022

Ceina és una de les empreses que opta a la gestió del Centre de Formació Professional d’Automoció de Martorell

Cinc empreses i entitats opten a la gestió del Centre de Formació Professional d’Automoció de Martorell (CFPA). Entre els candidats, hi ha l’empresa igualadina Ceina, que actualment ja gestiona tots els centre cívics de titularitat de la Generalitat a la comarca, a més d’escoles d’adults o tallers en altres comarques del país.

A més de Ceina, també han passat a la segona fase del concurs públic la Universitat Politècnica de Catalunya, la Fundació Eurecat i MSX International i Disseny Educatiu, com ha confirmat aquest dimarts el departament d’Empresa i Treball en un comunicat. El Govern preveu que l’adjudicació final de la concessió del CFPA sigui a finals de gener del 2022 i permeti ampliar l’activitat en un centre que, des de la seva inauguració el 2015, estava pràcticament buit.

El Servei d’Ocupació Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) va publicar l’1 d’octubre l’anunci de la licitació, que preveu la concessió de la gestió i explotació del CFPA durant 15 anys, prorrogables 10 anys més.

Prèviament, el SOC havia fet una consulta preliminar al mercat per acostar-se a les expectatives de les possibles empreses licitadores i evitar que passés com l’any anterior, quan el procés va quedar desert.

Les empreses i entitats interessades van poder presentar el seu interès fins el passat 4 de novembre. Ara, hauran de presentar les seves ofertes i se’n farà una valoració tècnica d’acord amb els criteris establerts, per acabar escollint el guanyador de la licitació a finals de gener de l’any vinent.

El CFPA ha de ser un centre referent on s’imparteixi la formació professional inicial, la formació professional per a l’ocupació i la formació programada per les empreses destinada al sector de l’automoció, amb la finalitat de garantir una oferta formativa adaptada a les necessitats del sector.

Al recinte de Martorell també es faran altres activitats com la promoció de relacions de cooperació i intercanvi amb altres centres nacionals i internacionals de formació, el desenvolupament i prestació de serveis d’orientació professional i inserció laboral, la promoció de la innovació tecnològica i la recerca lligada a la formació, la realització d’activitats per a la sostenibilitat i preservació mediambiental en l’entorn de la formació, i la pròpia explotació de les instal·lacions del CFPA.

Segons el Govern, el centre de Martorell “ha d’esdevenir un equipament clau per consolidar la competitivitat del sector de l’automoció i de les pròpies empreses, millorant la productivitat i ajudant a la creació de llocs de treball i a la qualificació i requalificació contínua de les persones”.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Estan passant coses amb Junts i PDeCAT a l’Anoia

Aquests dies s’han fet arreu del país les eleccions territorials de JuntsxCatalunya. A l’Anoia, la candidatura liderada per l’advocada igualadina Sandra de la Iglesia...

Humans de l’Anoia: Nadia Giménez

NADIA GIMÉNEZ Em dic Nadia, tinc 24 anys i soc igualadina. Vaig estudiar gràfica publicitària a La Gaspar i allà vaig adonar-me que la meva passió...

L’Editorial: Respecte al poble

El que està passant aquests dies en la política catalana és inacceptable i denunciable. Mai s’hauria d’haver arribat a aquestes alçades, que provoquen la...

ERC Igualada publica un vídeo paròdia sobre la visita del govern municipal al Vaticà

La visita de l’alcalde Castells i 9 persones més al Vaticà per saludar el Papa Francesc segueix portant cua. Si bé el govern municipal...

Igualada renova el projecte “Tu sí que vals” pels instituts

Durant el curs 2021-2022 va néixer el projecte de “Tu sí que vals” a través del que s’ofereix orientació acadèmica individualitzada i personalitzada a...
Compartir