Els CDR de l’Anoia denuncien la situació dels 10 veïns vilanovins sancionats per enganxar cartells

1035

El passat desembre deu veïns i veïnes de Vilanova del Camí van rebre un expedient sancionador per haver penjat cartells favorables al referèndum de l’1 d’octubre. La sanció representava una multa de 500 euros per persona, el màxim import que permet l’ordenança municipal.

En un primer moment, es va donar la opció als sancionats per fer treballs a la comunitat durant 37,5 hores i que havien de fer en cap de setmana. Els afectats van recórrer la proposta perquè consideraven que “aquests treballs són abusius i no s’adeqüen a les condicions de l’ordenança de civisme municipal”. Finalment, la sanció ha tornat a ser la d’un inici, el pagament de 500 euros.

Des del CDR d’Igualada, Conca d’Òdena i el Bruc denuncien que l’Ajuntament de Vilanova del Camí “utilitza l’ordenança de civisme per vulnerar el dret a la llibertat d’expressió i perseguir políticament als veïns i veïnes de Vilanova del Camí que defensen una opció política concreta. Entenem que aquests fets responen a una intenció d’acarnissament particular i càstig públic contra aquestes persones i, en conseqüència també els seus familiars, en ser assenyalades per les seves idees”.

En aquest sentit, demanen als membres de govern de l’Ajuntament de Vilanova del Camí i en concret a l’alcaldessa Noemí Trucharte, que retiri aquestes sancions.