Un article de
La Veu de l'Anoia
El periòdic comarcal líder de l'Anoia des del 1982.
19 de juliol de 2017

CCOO alerta que l’Anoia es la segona comarca de Barcelona amb una menor taxa de cobertura per atur

Un article de
La Veu de l'Anoia

L’estudi demostra que treballar ja no exclou de la pobresa a moltes persones. A Catalunya hi ha gairebé 390.000 persones treballadores víctimes de la pobresa laboral.

A l’Anoia ens continua preocupant l’encara altíssima taxa d’atur de persones inscrites com a demandants d’ocupació i la minvant taxa de cobertura de protecció social per atur, situada en el 56%. Únicament la comarca del Bages amb un 54.9%, te una inferior taxa de cobertura per desocupació on la mitjana de la província de Barcelona es situa al 58.9%.

Considerem un problema de primer ordre des del punt de vista social, que 44 persones de cada 100 a l’Anoia no puguin accedir a cap tipus de prestacions contributiva ni assistencial, en una cobertura de protecció social que ha passat del 81,2% a finals del 2008 fins a l’actual 56%. Exigim millorar la protecció social de les persones i més atenció a comarques que han patit una forta destrucció d’ocupació i teixit productiu com l’Anoia.

Valorem com a positiu l’anunci d’una vella reivindicació de les CCOO de l’Anoia d’obrir novament la OTG a Igualada, com a servei públic adreçat a donar una atenció de qualitat a totes les persones aturades de la comarca i que alhora permeti que els propis empleats de l’oficina puguin desenvolupar les seves tasques en millors condicions.

CCOO del Baix Llobregat, Alt Penedès, Anoia i Garraf, continuem reivindicant:

  • Un nou model productiu basat en ocupació de qualitat, estable i amb garanties, en sectors que aportin valor afegit, innovadors i competitius.

  • apostem per reindustrialitzar la comarca de l’Anoia. No podem acceptar aquest patró de creixement inestable i vulnerable.

  • Volem fer-ho en el marc de la concertació social, amb participació de sindicats, empresaris i els poders i administracions públiques

  • Exigim la derogació de la Reforma Laboral per garantir els drets de les persones treballadores, afavorir l’estabilitat i combatre la precarietat laboral.

  • Considerem que calen més i millors polítiques d’igualtat lligades a polítiques actives d’ocupació pensades per a les dones per reduir la bretxa existent.

  • Demanem enfortir la negociació col·lectiva per tal que s’estableixin increments salarials als convenis col·lectius

Comparteix l'article:

Et recomanem×