Caves Bohigas tanca el 2017 amb un nou increment del negoci dels caves Reserva i Gran Reserva

93

L’any 2017, el celler familiar de Caves Bohigas, situat a Òdena (Anoia), ha consolidat les vendes de productes de gamma mitjana i alta, que ja representen el 49% del total. En concret, Bohigas ha venut un 3% més de caves Reserva i Gran Reserva que l’any anterior i un 39% més que fa tres anys (2014), quan va començar a produir-se l’augment de vendes als Estats Units i a Espanya.

Per països, Bèlgica continua essent el principal comprador de Bohigas, amb el 28% de la quota de mercat (el 2016 era del 35%), seguit dels Estats Units, que ha pujat lleugerament, del 22% -del 2016- al 23%, i Espanya, on les vendes es mantenen respecte l’any anterior i representen el 19% del total.

En paral·lel, destaca el creixement del negoci als Països Baixos, Polònia i, sobretot, Corea del Sud, on les vendes han augmentat un 70% respecte l’any anterior. Tanmateix, Corea només representa el 5% del total de les vendes de vins i caves del celler, per darrera d’altres països com Alemanya o Gran Bretanya, amb un 9% i un 6%, respectivament.

Pel que fa a la facturació, Bohigas manté les xifres globals dels exercicis 2015 i 2016 i, quant a la producció, l’any 2017, el celler ha produït 550.000 ampolles, de les 500.000 han estat de cava i 50.000, de vi.

Els darrers anys, Bohigas ha dirigit els seus esforços al departament comercial de la companyia, amb noves accions que pretenen donar a conèixer millor la marca Bohigas a nivell nacional i internacional i amb l’objectiu d’obrir nous mercats als EEUU i a l’Àsia.

Bohigas també aposta per la innovació, reestructurant la gamma de vins cap a varietats autòctones -amb productes com “Inicis”, el nou Sumoll de Bohigas de la gamma familiar- i amb un nou disseny de les presentacions. Igualment, el celler treballa per millorar l’oferta d’activitats i serveis d’enoturisme per a particulars i empreses, adaptant-los a la demanda creixent del turisme a la zona i establint acords de col·laboració amb agents locals.

Sobre Caves Bohigas

Caves Bohigas és un celler amb més de vuit segles d’història situat en un enclavament privilegiat de la conca de l’Anoia, a Òdena, concretament, a les caves i vinyes de Can Macià, amb prop de 200 hectàrees d’extensió. A la finca de Can Macià, que data del segle XIII, se li afegeix la finca de Can Batllevell (Gelida, Alt Penedès), també de la família, amb més de 54 hectàrees de vinya. A més de produir vins i caves d’alta qualitat, Bohigas també ofereix al públic una gran varietat d’activitats vinculades a l’enoturisme.