Catalunya Sí que es Pot presenta les seves propostes contra l’atur a Igualada
C

21 de setembre de 2015

2.jpg

El cap de llista de Catalunya Sí Que es Pot, Lluís Rabell, va visitar divendres Igualada, la comarca amb “més taxa d’atur” de tota Catalunya per llançar les seves propostes en matèria d’ocupació. “Cal un canvi de model per passar de l’economia de Casino a fer una aposta decidida per la reindustrialització no d’allò obsolet, sinó dels nous vectors de desenvolupament econòmic que poden portar un canvi de model productiu que portin millors condicions de vida i drets socials”, va dir Rabell que veu necessari deixar enrere projectes com el de Barcelona World per apostar per la nova economia i nova ocupació.
Acompanyat per la coordinadora nacional d’ICV, Dolors Camats, el coportaveu federal d’Equo, Juantxo López Uralde, i la candidata montbuienca i número 55 de la llista, Coral Vázquez, Rabell va explicar les propostes de la candidatura que encapçala per fer possible aquest canvi: “cal deixar enrere la idea del govern d’Artur Mas que la millor política industrial és la que no existeix” sinó que cal més inversió i lideratge dels poders públics per un model que aposti per l’economia productiva i per la reactivació econòmica.
“Hem de competir amb qualitat, formació i desenvolupament i no per rebaixar els costos i els drets laborals i els salaris”, va assegurar Rabell que ha recordat que ha estat gràcies a la Reforma Laboral del PP i el suport de CiU que s’han minvat els drets dels treballadors i que la Generalitat ha perdut la capacitat d’intervenir en processos de deslocalització d’empreses.
Un dels sectors amb més possibilitat de creació d’ocupació i un dels més importants pel futur i pel canvi de model: la promoció d’indústries vinculades amb la transició energètica i el desenvolupament d’energies verdes per caminar cap a la independència energètica.
Des de la plaça de Cal Font, un dels espais on hi havia una de les fàbriques més importants a Igualada en l’època de l’ebullició tèxtil, Vázquez va reivindicar les polítiques de reindustrialització de Catalunya Sí Que es Pot per tal de donar a sortida a les dones, doblement castigades per la crisi i la manca d’oportunitats laborals a la comarca, i per la gent jove que ha hagut de marxar així com per les persones aturades que ja no cobren prestació d’atur. Per això, Vázquez va reivindicar un SOC fort a la comarca.

Comparteix l'article:

L'Enquesta

Creus necessari un canvi en el govern de la Generalitat?