Castells demana al Govern instruccions clares per desbloquejar el problema de les baixes

1091

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha demanat avui al Govern de la Generalitat i al d’Espanya “instruccions clares” per ajudar a desbloquejar el problema actual de demanda de baixes forçoses per aquells treballadors de la Conca d’Òdena que no poden accedir a les seves empreses, bé perquè han tancat, o perquè són fora de la zona de confinament.

“La majoria de trucades que tenim i també als CAP’s són sobre la tramitació de baixes de gent que no estan incapacitats per malaltia, ni aïllats, però no poden anar a treballar. Cal que ens donin instruccions clares per ajudar a desbloquejar l’allau de trucades allí on hi ha metges, tampoc no poden haver-hi operatius sanitaris dedicats a tramitar baixes en aquests moments, han d’estar per ajudar la gent malalta”, ha dit l’alcalde.

L’Ajuntament també ha anunciat mesures de contenció econòmica durant els dies que duri la crisi del coronavirus, com són la reducció  de taxes de gestió de residus comercials, d’ocupació via pública i de mercats ambulants per aquells negocis que estan tancats, i també la suspensió de pagament de serveis municipals, com són els de l’Escola d’Arts i Oficis, i l’Escola de Música Municipal, entre d’altres.

La Conca, un “espòiler” de què passarà a Catalunya

D’altra banda, l’alcalde ha qualificat que “la situació ha passat de greu a molt greu, cal que la gent extremi el seu confinament a les seves cases. El que passa aquí és un “espòiler” de què passarà a Catalunya els propers dies”, ha dit.

Primeres sancions a espavilats

Castells ha volgut fer un “agraïment a la població en general la seva responsabilitat: és exemplar el que esteu fent, però expressem l’absoluta condemna a actuacions insolidàries i incíviques que ja hem detectat”. Així, ha dit que s’han fet controls d’obertura a 17 establiments que estaven oberts i no podien estar-ho, 15 identificacions a persones vianants, i a 13 grups de joves per no respectar el confinament. S’han fet ja sis sancions des de la Policia Local, a qui ja he ordenat que incrementi la duresa del control perquè ens hi juguem massa”.