Castellolí suspèn la Tuga Trail a causa del Covid19 i intentarà reubicar-la en el calendari

24 de març de 2020

L’Ajuntament de Castellolí ha fet públic que el comitè organitzador de la cursa Tuga Trail 2020 prevista per aquest 1 de maig ha decidit suspendre la cursa. La Tuga Trail s’havia  realitzat ininterrompudament durant onze anys, s’ha convertit en una cita per als esportistes d’arreu del país i compta amb la participació de 1.500 corredors vinguts d’arreu.

Per l’alcalde de Castellolí, Joan Serra, “en aquests moments de màxima dificultat cal ser més solidaris que mai amb la ciutadania i ara toca quedar-se a casa” i demana la comprensió a tots els corredors que venien de fora del municipi. Per la seva banda, el regidor d’Esport i Festes, David Arana, ha volgut “agrair a la marca Tuga l’interès mostrat en la cursa tots aquests anys i que en aquest moment greu segueixi treballant colze a colze amb l’Ajuntament per fer possible reubicar la cursa en el calendari”. Un cop finalitzada la situació d’emergència que viu el país a causa de la pandèmia del Covid19, l’equip organitzador es reunirà per avaluar si és possible realitzar-la a l’estiu o tardor d’aquest mateix 2020.

El director general de la marga Tuga, Illan Botines, ha expressat “que la pràctica esportiva és la base que sustenta una empresa com Tuga, però en aquests moments el més important són les persones”. “Quan les condicions ho permetin tornarem amb més força que mai”, assegura Botines. David Gubern, president del Club Excursionista UEC Anoia, coorganitzadora de la cursa, explica que “ara la cursa ha de passar a segon terme i posar els esforços i el focus principal en la salut de tothom i en la recuperació de la normalitat, i així vol dir que la Tuga Trail també “es queda a casa””.

L’Ajuntament també ha anunciat que, tot i que la cursa quedi suspesa, es manté el compromís que una part de l’import de les inscripcions vagin destinades a l’associació AECC-Catalunya contra el càncer que recentment ha obert seu local a Castellolí. Si finalment no es pogués realitzar l’edició d’aquest any, els diners que s’havia previst recaptar els destinarà l’Ajuntament directament de les arques municipals perquè aquesta entitat sense ànim de lucre no es ressenti d’aquesta cancel·lació, mantenint així el compromís del consistori de realitzar accions solidàries.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus que els partits polítics arribaran a un acord per formar govern o es repetiran eleccions?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta