Castellolí substitueix part de la línia elèctrica per un cablejat de més qualitat i més segur

36

Castellolí substitueix la xarxa aèria de baixa tensió de la urbanització Els Pinyerets per un nou cable trenat. L’actuació, realitzada per Endesa, ha consistit el canvi de 770 metres i representa no només la millora de la qualitat del servei dels veïns, sinó també minimitzar l’impacte visual de la infraestructura i l’increment de la seva seguretat.

La xarxa trenada permetrà una reducció important de les mides i l’amplitud física de la línia, ja que les tres fases es mantenen unides, però aïllades, tot evitant contactes no desitjats per culpa del vent o d’altres agressions externes. Aquest nou disseny de la xarxa, a més, és més robust i resistent als fenòmens meteorològics adversos, alhora que es guanya en seguretat.

Pel que fa a l’impacte visual, aquesta actuació permet retirar dos pals de fusta que subjectaven l’antiga xarxa. A més, l’amplitud del cablejat actual és més gran en una de les seccions, cosa que permetrà absorbir eventuals puntes de consum i atendre a possibles nous clients de la zona.