Castellolí obté un ajut de la Generalitat per invertir 290 mil euros en millores esportives

182

El projecte d’inversions esportives que l’Ajuntament de Castellolí va presentar al Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) de la Generalitat de Catalunya ha obtingut una alta puntuació, i això suposa que el municipi disposa des d’aquest mes de juliol de 290 mil euros per invertir en arranjaments i millores de les instal·lacions esportives, la xifra màxima a què podia aspirar.

Tal com detallava el projecte, la part més gran de la inversió es destinarà a reformar, millorar i ampliar la piscina municipal de Castellolí, una obra ambiciosa amb un import de 147 mil euros. L’obra inclou la reforma integral dels vestuaris i de la zona del bar, una redistribució dels espais, la substitució i millora de la maquinària del sistema de depuració i una ampliació de la zona de gespa.

També es crearà una nova zona d’esport vinculada a la bicicleta amb un circuit de tecnificació de bicicletes i patinets “Pump Track”, al qual es destinaran més de 77 mil euros. Serà el primer circuit d’aquestes característiques a la comarca, i es preveu que pugui atraure aficionats a la bicicleta d’altres municipis.

Finalment també es destinaran 81 mil euros a millorar la zona esportiva d’Els Pinyerets, on es cobriran les pistes de pàdel i tennis per protegir-les del sol i la pluja i aconseguir així que siguin operatives durant tot l’any independentment de les condicions climatològiques.

El regidor d’esports i festes de l’Ajuntament de Castellolí, David Arana, ha manifestat: “des de l’Ajuntament sempre hem apostat per l’esport; ja vam ser ambiciosos al seu dia amb les dues pistes de pàdel i la remodelació de la pista poliesportiva. Ara amb la nova pista del Pump Track, única a l’Anoia, volem ser un referent a nivell de comarca i diversificar l’oferta esportiva pels nostres vilatans.”

La Generalitat ha atorgat aquest ajut a Castellolí per ser executable durant l’any 2020 i primera meitat del 2021. Això suposa que per a l’estiu de l’any que ve ja estaran enllestides moltes d’aquestes millores i també la nova zona esportiva per a bicicletes.