Castellolí ja té seu local de l’associació AECC-Catalunya contra el càncer

112

Castellolí ja té una seu local pròpia d’AECC-Catalunya contra el càncer, una associació implantada a l’Anoia des de fa dos anys i que des de fa dècades treballa per conscienciar sobre la malaltia i donar suport a les persones que la pateixen.

L’Ajuntament de Castellolí ha signat aquesta setmana un conveni que posa a disposició de la seu local de l’associació diversos recursos i espais de reunió municipals. L’alcalde Joan Serra ha rubricat l’acord amb les impulsores de la seu local, les castellolinenques Sílvia Soteras, Magda Jardí i Carme Chamorro, i amb la coordinadora comarcal de l’AECC, Èlia Gabarró.

L’alcalde Joan Serra ha expressat la satisfacció de tot el consistori per l’acord, “estem molt contents que aquesta iniciativa altruista i solidària arreli a Castellolí”, i ha afegit que “el suport de l’Ajuntament a aquesta associació és total i segueix l’estratègia que ens vam marcar de fer un Castellolí més solidari”. En aquest sentit, Serra ha anunciat que la propera Tuga Trial Castellolí que se celebrarà l’1 de maig, a la qual hi participen uns 1.500 corredors, per primera vegada tindrà una finalitat solidària i destinarà 1 euro de cada corredor a l’associació AECC-Catalunya contra el càncer.

Per la seva banda, la presidenta de la seu local a Castellolí, Sílvia Soteras, ha explicat que el grup de voluntàries van decidir impulsar aquesta iniciativa perquè “ningú se senti sol quan es troba en la situació d’haver d’enfrontar-se a una malaltia així”, i esperen poder informar de  les tasques de suport i  acompanyament que realitza l’AECC des del Punt Comarcal de l’Anoia i organitzar activitats relacionades amb aquesta malaltia. La primera activitat que organitzaran és la xerrada “La gestió de les emocions”, a càrrec del psicooncòleg de l’AECC  Marc Clemente, en una data que serà anunciada properament.

Segons dades de l’Observatori del Càncer de l’AECC, l’any passat a Catalunya hi van haver més de quaranta-tres mil nous casos de càncer, una xifra lleugerament superior a la de l’any anterior. El càncer més freqüent ha estat el de colon-rectal, seguit del de mama, de pròstata i pulmó. Afortunadament, els avanços farmacològics i els tractaments innovadors han fet augmentar la supervivència mitjana dels pacients. Tot i així, els professionals insisteixen que la detecció precoç és fonamental per a poder culminar amb èxit el tractament.

L’AECC-Catalunya contra el càncer és una entitat sense ànim de lucre que treballa per informar i conscienciar de la malaltia, donar suport i acompanyar als afectats i promoure la investigació i la mobilització ciutadana. El Punt Comarcal està situat a la Rambla Nova, 32 d’Igualada i oberta al públic els matins de dilluns a divendres, i les tardes de dilluns i dimecres.