21.4 C
Igualada
Dijous, març 23, 2023

Castellolí formarà joves i avis en conducció segura al Circuit Parcmotor

L’Ajuntament de Castellolí ha arribat a un acord amb l’empresa Fast Parcmotor, especialitzada en la formació i cursos de conducció, perquè imparteixi cursos de conducció segura als joves del municipi d’entre 18 i 25 anys al Circuit Escola Parcmotor de Castellolí. L’objectiu dels cursos és complementar la formació que ja es dóna a les autoescoles perquè els joves aprenguin a conduir de forma més segura. El curs s’adreça només a aquells joves que ja hagin aprovat el carnet de conduir.

D’altra  banda, el conveni signat entre l’Ajuntament i l’empresa també inclou cursos de conducció segura per a majors de 60 anys, en aquest cas partint d’uns paràmetres diferents, revisant mals hàbits i aprenent a conduir amb més seguretat els vehicles actuals. La formació se centrarà sobretot en augmentar la rapidesa i capacitat de reacció davant de situacions imprevistes, com ara fer frenades d’emergència o sortejar obstacles.

La formació va específicament dirigida als més joves i als més grans ja que són els col·lectius més vulnerables a l’hora de conduir; els joves a causa de la seva inexperiència perquè tot just han sortit de l’autoescola i la gent gran per un tema d’hàbits i pels canvis tecnològics que s’han produït en el món dels vehicles.

L’alcalde de Castellolí, Joan Serra, ha destacat que “aquesta col·laboració és una notícia excel·lent pels veïns i veïnes de Castellolí, que podran aprendre a conduir amb seguretat de la mà d’una empresa local experta i única en aquest àmbit”. Afegeix que “la formació també incidirà en la sostenibilitat, ensenyant a conduir eficientment per gastar menys combustible i reduir les emissions”.

Per la seva banda, el director de l’empresa Fast Parcmotor, Marcel Castany, ha explicat: “en les formacions recreem situacions límit com la pèrdua del control del vehicle per una relliscada provocada per una taca d’oli o una placa de gel i ensenyem a recuperar-ne el control. També treballem molt les frenades d’emergència ja que el fre és el nostre millor aliat i sovint la gent no sap frenar ni utilitzar l’ABS, fins i tot li tenen por”. Castany apunta que “l’objectiu és donar eines als conductors perquè quan es trobin en una situació de risc a la carretera sàpiguen com actuar i es puguin minimitzar els accidents”

Fast Parcmotor és un centre de formació especialitzat en la formació i cursos de conducció per a tot tipus de vehicles i nivells.

Compartir

ESCRIU UN COMENTARI

Més notícies

Òdena convoca el concurs per dissenyar el cartell de la Festa Major

Un any més l'Ajuntament d'Òdena convoca el concurs per participar en el disseny del cartell de la Festa Major. Hi poden participar totes les...

El Consorci Sanitari dona un euro per cada professional que s’ha vacunat contra la grip

El Consorci Sanitari de l’Anoia (CSA) ha fet un donatiu de 444 euros a la Fundació Síndrome de Dravet, en el marc de la...

Vilanova posa en marxa una prova pilot per a fomentar el consum de fruites entre els joves

L’Ajuntament de Vilanova del Camí posarà en marxa una prova pilot per a promoure els hàbits d’alimentació saludables entre el jovent i especialment el...

Últimes notícies