2.8 C
Igualada
Diumenge, 3 desembre 2023

Un article de

El casal independentista La Teixidora tancarà després de 5 anys d’activitat
E

Publicitat

La Teixidora, el casal independentista d’Igualada, tancarà portes passada la Festa Major.

Després de 5 anys de la seva obertura, amb més de 300 activitats de caràcter formatiu, lúdiques, culturals i reivindicatives, l’entitat celebrarà la seva última Festa Major al carrer Custiol, participant, com cada any, amb el tast de pomada, el vermut de la tronada, la família a la taula, l’estira fort i, com a festa de comiat, amb la Discustiol el diumenge a la nit.

entrada_teixidora-veuanoiaLa Teixidora ha estat una entitat autogestionada i molt activa a la ciutat organitzant, any rere any, la Calçotada Popular d’Igualada, la revetlla de Sant Joan, la Marxa de torxes per la independència, els busos a les diades del País Valencià, a la Catalunya Nord, a Barcelona per l’11 de setembre, al Pi de les Tres Branques o altres mobilitzacions, alguns en col·laboració amb altres entitats. També s’han fet diverses xerrades, passis de documentals, concerts o exposicions.

El casal ha format part de la Coordinadora de Casals dels Països Catalans, la cooperativa de finançament ètic Coop57, la cooperativa d’energia verda Som Energia, Ràdio Terra, el Camí dels Països Catalans… i de diversos col·lectius i organitzacions d’àmbit local.

Després de 5 anys de casal, el motiu del tancament de l’espai del carrer Custiol és la creació d’un nou projecte per a la ciutat, per a continuar i ampliar l’activitat al Casal Popular d’Igualada, el Foment, fruit d’un procés de confluència entre l’antic Casino Foment i la mateixa Teixidora.

L’entitat aposta per un projecte més ampli i obert a la ciutat pels propers anys, per a continuar teixint entre col·lectius i persones d’Igualada, i posar el seu granet de sorra en la construcció d’un país lliure i just.

foto_calcotada-veuanoia-teixidoraVolen agrair als voluntaris que han fet possible l’obertura del casal el dia a dia, a les comissions i a les juntes que s’han responsabilitzat de les tasques organitzatives i del funcionament de l’entitat, als col·lectius i persones que s’han fet seu l’espai, a les veïnes i veïns del barri de la Font Vella i a tots els igualadins que han participat en les activitats, així com a tots els socis del casal que, sense ells, no hauria estat possible.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies