Carolina Telechea: “No renunciarem mai a l’autodeterminació”
C

15 de novembre de 2019

Carolina Telechea continuarà com a diputada al Congrés en la nova legislatura. L’exregidora igualadina està molt satisfeta dels resultats a la comarca. En declaracions a La Veu, explica que “l’independentisme ha guanyat amb contundència i sense discussió a l’Anoia i a Igualada, amb una majoria absolutíssima dels sufragis, el que ens torna a consolidar com una comarca que aposta de forma inapel·lable per la República i l’autodeterminació de Catalunya. A més estem molt satisfets per la confiança cap a Esquerra Republicana de Catalunya fruit del treball de totes les companyes i companys dels diferents pobles de la comarca, que s’han deixat la pell en aquesta campanya per fer arribar el nostre missatge. Hem revalidat la victòria a Igualada i ERC hem sigut la primera força a llocs tan significatius com Piera, Masquefa o Capellades. En el conjunt de la comarca ERC ha estat la primera força a 22 dels 33 municipis, la qual cosa és una clara confiança en què les nostres posicions són enteses de forma majoritària. L’independentisme guanya suport en el seu conjunt, i en municipis com Vilanova del Camí o Santa Margarida de Montbui ERC seguim sent una força en creixement. Queda constatada la voluntat majoritària dels anoiencs”.

Molta feina a Madrid
En relació amb el seu paper en el grup parlamentari d’Esquerra a Madrid, Telechea afirma que “gestionar la complexitat tornarà a ser la clau de la legislatura que començarà a Madrid i que tindrem la primera prova en la investidura. PSOE i Unidas Podemos han presentat un acord de coalició, però cal ser molt conscient que les forces d’esquerra surten debilitades d’aquestes eleccions i que ens trobem davant un conflicte polític que només es pot resoldre des de la política”.

La diputada igualadina afegeix que “com ha dit en Pere Aragonès aquests dies, cal constituir una mesa de diàleg sense condicions prèvies, on es reconeguin totes les parts. Nosaltres mai renunciarem al dret d’autodeterminació. No demanem a la resta de forces que renunciïn a les seves posicions, i no ens podran demanar que renunciem als nostres principis. Els nostres electes al Congrés i al Senat ens hem reunit ja de forma informal per començar a treballar, perquè se’ns gira molta feina. El que tenim clar és que amb l’actitud del Pedro Sánchez de la campanya, amb amenaces com la penalització de referèndum, es fa molt difícil facilitar res. La clau és la mesa de diàleg i negociació”.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus necessari un canvi en el govern de la Generalitat?