Carme torna a ser reconeguda com a Vila Florida

65

carme.jpg

El passat dimarts 8 de setembre, a Sant Hilari Sacalm, es varen entregar els distintius de qualitat a les Viles Florides 2015.
L’acte va ser presidit pel Sr. Vicenç Estanyol, director dels SSTT del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació a Girona, la Sra. Neus Ferrete, directora dels mateixos SSTT a Barcelona, i el Sr. Joan Ramon Veciana, Alcalde de Sant Hilari Sacalm i amfitrió de l’acte. Els acompanyaren el Sr. Josep Pastó, president de la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC), el Sr. Josep Almirall i Roig, Cap de l’Àrea de Comerç del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya i el Director Executiu de l’Agencia Catalana de Turisme, Sr. Patrick Torrent.

El reconeixement fou recollit, en nom de l’Ajuntament de Carme, pel mateix alcalde Sr. Jordi Sellarès. Carme, per segon any consecutiu és l’única població de l‘Anoia en aconseguir aquesta distinció. Enguany s’han nomenat un total de 68 municipis, entre ells Olot, el més ben qualificat, Almacelles, Cabrera de Mar, Calafell, Campdevànol, Cardedeu, Figueres, Gelida, Llagostera, Llinars , Lloret de Mar, Martorell, Platja d’Aro, Ripoll, Roses, Sant Feliu de Llobregat, Sant Hilari Sacalm, Sant Joan de les Abadesses, Tavertet, Vic, Vilanova de Sau, Vilassar de Mar, Vila-seca, etc

Viles florides és un moviment impulsat per la C.H.O.C. per tal de fomentar la millora de l’espai verd a tots els nivells: municipal, fires, comerços, escoles, particulars i per fer créixer l’ interès per la natura.

La iniciativa principal de Viles Florides és distingir aquells municipis que destaquen per l’actuació real, conscient i de llarga durada en matèria d’enjardinament i millora de l’espai urbà i la qualitat de vida dels seus habitants.
Per tal d’ampliar la participació i oferir la possibilitat als particulars de formar part del moviment, Viles Florides compta amb les iniciatives florides de: espais públics florits, col·lectius florits, racons florits i llars florides. Es tracta de fomentar els espais verds també a nivell privat en els balcons, les escoles, els carrers, els comerços o els jardins particulars, i donar l’oportunitat als seus propietaris o a les entitats que els gestionin de promocionar-los a través de la pàgina web de Viles Florides (www.vilesflorides.cat).
Noves categories, doncs, és una crida a la participació ciutadana. A què associacions de veïns, casals, restaurants, botigues, escoles i altres entitats contribueixin a omplir de verd el que tenen més proper: els balcons, els patis, els jardins, els aparadors o els interiors.