Carme obre les seves “Rutes de l’Aigua”

Aquesta original proposta permetrà descobrir paisatges espectaculars i desconeguts

1768

rutes aigua carme 1 - La Veu de l'Anoia - VeuAnoia.cat

Després de molt temps de preparatius, l’Ajuntament de Carme ja té a punt les “Rutes de l’Aigua”, una original proposta que permetrà als visitants de conèixer paisatges espectaculars i desconeguts, en el que representa el primer projecte d’envergadura al poble per promocionar el seu potencial turístic. No serà l’únic, perquè també hi ha l’Escorxador, un espai al bell mig del poble que servirà de Centre d’Interpretació per conèixer aspectes relacionats amb la natura, la cultura i la història del municipi. L’Escorxador, però, es troba en la seva fase final de preparació per a que sigui possible l’obertura d’aquí unes poques setmanes, segons que ha explicat l’alcalde, Jordi Sellarès, a La Veu.

Un projecte esperat
Les “Rutes de l’Aigua”, tres concretament, és un projecte esperat i en el que hi han dipositades moltes esperances. Malgrat que a l’inici es pretenia incloure’l amb l’ajut econòmic del Ministeri de Medi Ambient del govern espanyol en companyia d’altres municipis de l’entorn, amb la crisi tot se’n va anar en orris i l’Ajuntament va optar per esperar fins que va sorgir una nova possibilitat en el programa europeu dels Fons Feder “Viure al Poble”, que incloïa també la restauració d’una bona part del nucli antic, concretament el carrer Freginal fins al carrer de Sant Jordi, i la placeta de l’Alegria, fins al carrer Major, a més de la recuperació esmentada de l’antic escorxador com a punt d’informació turística.

Sellarès ens explica que tot plegat inclourà també una nova pàgina web municipal “que reculli tots els continguts i la informació necessària per a que el visitant sàpiga tot el que té Carme d’interès. Hi haurà molta interacció”, quelcom que també es podrà fer a l’Escorxador, amb molta càrrega audiovisual.

rutes aigua carme 2 - La Veu de l'Anoia - VeuAnoia.cat

De les tres “Rutes de l’Aigua”, dues són les que fan honor al seu nom, una amb la mateixa Riera de Carme, i una altra que descobreix l’antic Rec Patrimonial. La tercera ruta és la clàssica pujada i baixada de Collbàs, però pel camí petit, el que es feia servir antigament. Són diversos camins, corriols i viaranys que s’han acondiciat i senyalitzat.

En aquests espais podem trobar informació d’interès paisatgístic i també del patrimoni cultural com són els poblats ibers, la necròpoli romana, el Molí Major, el mateix rec, informació sobre la flora, el Coll de la Llentia i l’ermita de Collbàs…

L’alcalde afegeix que “amb aquest projecte es complirà amb una de les prioritats municipals d’aquest mandat, que és fomentar el turisme familiar i de cap de setmana, aprofitant l’entorn verd del municipi i les seves zones de passeig al costat de l’aigua, sigui la riera o el rec, així com també aquells indrets d’interès cultural i patrimonial”.

JORDI PUIGGRÒS, director de redacció de La Veu