5.3 C
Igualada
Dissabte, 24 febrer 2024

Un article de

Caritas promou les competències personals i laborals, tot aprenent català
C

Publicitat

Des de Càritas van detectar que una de les barreres que dificulta l’aprenentatge de llengües en els cursos per persones immigrades és la manca d’aplicació dels aprenentatges en la seva vida quotidiana. En el cas de les dones, a més, cal afegir mancances d’integració social donat que els seus àmbits de relació només són la família i amistats del seu país d’origen.

És per aquest motiu que des de Càritas s’ha realitzat la 4a edició del curs de competències +QParaules, dirigit a dones, on es reforça la llengua catalana per facilitar la comunicació, es treballa en tallers participatius on les alumnes s’aproximen a altres aspectes més competencials i laborals. A través de sessions de treball centrades en l’autoconeixement i l’autoestima, adquireixen habilitats personals i laborals que els serviran per agafar forces i motivació per fer front al futur.

Uns aspectes a destacar han estat que el grup ha fet una connexió molt forta, s’ha creat un bon clima de treball i les alumnes han creat vincles entre elles que els permet ampliar la seva xarxa social i s’ha observat una evolució de totes les alumnes tant en la comprensió i expressió del català com a nivell d’autoconeixement, autoestima i autoconfiança que les pot servir per formar-se i créixer personalment.

El passat 22 de juny va finalitzar el curs amb la posterior entrega de diplomes a les participants.

Aquest curs és una de les accions que es desenvolupen dins del departament de recerca de feina de Càritas, cofinançat pel POISES-Programa Operatiu d’Inclusió social i econòmica social 2020-2023.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies