Capellades se suma a la reunió de treball convocada des de Cabrera d’Anoia sobre les Valls de l’Anoia

27

valls-anoia1El divendres 14 d’octubre s’ha dut a terme la primera reunió de treball dels municipis que configuren l’espai natural de Valls de l’Anoia. La reunió, ha comptat amb la presència de representants dels municipis de Piera, Vallbona d’Anoia, Capellades, La Torre de Claramunt i Cabrera d’Anoia i amb el conseller de turisme i comerç del Consell comarcal de l’Anoia.

En aquesta primera trobada s’ha parlat dels recursos i potencialitats turístiques d’aquesta zona tan excepcional i l’aposta que ha de realitzar el territori per tal que el turisme sigui una nova via de desenvolupament econòmic per a la zona.

Les Valls de l’Anoia és una regió situada al sud-est de la comarca de l’Anoia, declarat Espai Natural Protegit (ENP), ZEPA, LIC, i considerada com un dels 135 paisatges que conformen Catalunya. Pertany a la regió natural del Sistema Mediterrani Central Prelitoral, en la tipologia d’Espai de Muntanya Interior.

Aquest Espai està format per tot un seguit de petites valls, encaixades per turons i altres elevacions orogràfiques, formades tant per elements calcaris com silícics que configuren un paisatge únic a descobrir.

Aquest espai natural situat a la comarca de l’Anoia ha estat proposat, de forma prioritària, per ser una important zona de nidificació i cacera de l’àguila cuabarrada (Hieraaetus fasciatus). A més, constitueix una bona mostra de l’ambient mediterrani propi d’aquesta àrea de la Catalunya central. La declaració d’aquest Espai té com a principal objectiu la conservació de l’àguila cuabarrada.