8.8 C
Igualada
Divendres, 8 desembre 2023

Un article de

Capellades redueix un 40% la població de coloms
C

Publicitat

Ara fa poc més de 2 anys, el desembre del 2016, es va instal·lar al terrat de l’Ajuntament un dispensador de menjar per a coloms amb pinso que conté Ovistop, un anticonceptiu.
Posteriorment, es va instal·lar una segona menjadora al costat del Museu Molí Paperer i aquest passat estiu una tercera a Cal Ponet. La suma d’aquests punts ha permès constatar, gràcies a les càmeres instal·lades al costat, que la població de coloms ha baixat. Primer s’havia censat al voltant de 345 individus i ara s’ha baixat als 200 exemplars.

Tal com recorda el regidor d’Acció Social, Salvador Vives, “tot el tractament ha tingut un seguiment per part de biòlegs que han anat ajustant el sistema per tal d’extreure’n el màxim rendiment”. L’anticonceptiu redueix els naixements de coloms de forma que no es reposen els individus que van morint a causa de la mortalitat natural de la espècie, la qual és molt elevada. D’aquesta forma s’aconsegueix tenir una població reduïda de forma respectuosa amb els coloms, és a dir sense necessitat de fer captures i sacrificar-los. Aquest fet fa que sigui ben acceptat per tots els sectors de la societat.
Aquest anticonceptiu no afecta a altres espècies, persones o altres animals ni tampoc té cap risc pel medi ambient.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies