Capellades organitza una campanya de conscienciació durant el Dia Mundial de la Diabetis

26

Té una incidència molt alta, desenvolupa una greu afecció de malalties circulatòries i amb risc de desenvolupar vàries complicacions. Per tant, cal mantenir un bon nivell de glucosa en sang, valors normals de pressió arterial i de colesterol, entre altres.

És important, en la població adulta, realitzar un anàlisi rutinari en el període destinat a l’edat. Quan abans es diagnostiqui aquesta malaltia, tindrà millor pronòstic en el procés i s’evitaran mals majors.

A Capellades, i des del CAP, aquesta campanya, serà:

diabetis-capellades-veuanoia11/11/16 durant l’horari d’obertura del CAP ( 8 a 21h) hi haurà exposició i difusió de panfletons i material referits a la diabetis. Alhora es farà enquesta a persones majors d’edat i NO diabètiques que, de forma voluntària, vulguin saber el risc que tenen de patir diabetis en un termini de 10 anys.

15/11/16: durant la matinal del Mercat, també hi haurà l’exposició i es farà enquesta als vianants que (majors d’edat i NO diabètiques), vulguin saber el risc que tenen de patir diabetis en un termini de 10 anys.

Es tracta de conscienciar a la població, tant si són persones diabètiques com si no ho són, així com també difondre els factors de risc que poden ser causants, directa o indirectament, de patir la malaltia o no en un futur: el control del pes, el consum del tabac, el sedentarisme, etc.  A la vegada rebran  recomanacions en  prevenció de la malaltia, accions de millora per un bon control metabòlic i aconseguir retardar les complicacions.