Capellades ja escalfa motors pel Mercat Figueter, una de les fires més antigues de la comarca

195

El segon diumenge de Quaresma, el 12 de març, es celebrarà a Capellades una nova edició del Mercat Figueter, una de les fires més antigues de la comarca.

Des de l’Àrea de Cultura i Promoció s’està treballant en l’elaboració d’un programa molt variat i per a totes les edats.

En aquest sentit, el regidor Àngel Soteras ha explicat com “mantenint el model de fira multisectorial, amb diversitat d’oferta comercial i de cultura popular, busquem aquest any augmentar el nombre d’espais i compensar l’activitat prevista en cadascun, que no es concentri l’interès en un o dos únicament i que l’acció es reparteixi pels diferents carrers i places per afavorir que tothom volti. Si a això afegim que tenim més sol·licituds de paradistes, més comerç local preparat per obrir portes, entitats fent demostracions… i alguna sorpresa preparada, tot fa pensar que aquesta serà una molt bona edició de Mercat Figueter”.

En aquesta fira es podrà trobar propostes d’altres anys, com per exemple les plaques de cava que cada any es concentren a la plaça de la Bassa. Però per exemple en aquest mateix espai es podrà gaudir d’una novetat lúdica.

Altres activitats clàssiques també es veuran renovades. Així a la plaça Sant Miquel es concentrarà l’acció preparada per als més menuts, amb tallers, inflables i jocs infantils de gran format.

També enguany es donarà un nou impuls als brocanters i antiquaris, que s’ubicaran a la plaça Sant Jaume per exposar els seus productes i organitzar-hi la posterior subhasta.

I molt a prop, hi haurà una de les novetats d’aquest 2017: l’espai gastronòmic de la plaça Verdaguer.

Cal destacar també el Concurs de Pintura Ràpida Joan Campoy que enguany compleix 30 anys amb importants novetats. La més destacada és que es farà el dissabte, 11 de març, durant el matí. També que hi ha una nova categoria, el Premi Capellades, que donarà tot el protagonisme al carrer Major de Capellades.