16.6 C
Igualada
Dilluns, 11 desembre 2023

Un article de

Capellades i Castellolí inauguraran el pròxim dilluns la plaça i el carrer 1 d’octubre
C

Publicitat

S’acosta el primera aniversari del referèndum d’independència de l’1 octubre de 2017 i diversos municipis ja van preparant diversos actes per commemorar-ho. Si a Igualada es descobrirà una placa davant de l’Ateneu, altres municipis inauguraran els carrers o places 1 d’octubre. Així ho faran, per exemple, a Capellades i Castellolí.

Plaça 1 d’octubre a Capellades

A Capellades, davant l’edifici de Cal Ponet, on s’hi van concentrar gran part de les votacions i la respectiva gent per protegir les urnes, s’inaugurarà la Plaça 1 d’octubre. Aquest serà l’últim acte molt commemoratiu que començarà divendres a les 7 de la tarda amb una xerrada a Cal Ponet de la periodista Elba Mansilla i l’exdiputat al Parlament de Catalunya, Joan Garriga. Sota l’organització del Comitè de Defensa de la República, es proposen pel cap de setmana activitats diverses amb sopar, dormir, esmorzar, mural, exposició i concert vermut. Dilluns 1 d’octubre, després de l’habitual concentració davant l’Ajuntament a les 7 de la tarda, es farà una cassolada que acabarà davant Cal Ponet, per la inauguració de la placa.

A Castellolí, carrer 1 d’octubre

Castellolí ha organitzat l’acte “Revivim l’1 d’octubre“, el dilluns 1 d’octubre a les 19.00 h a La Cooperativa. A l’entrada es trobaran unes butlletes on es podran escriure les vivències més personals de l’1 d’octubre i tots aquests records es guardaran dins una urna amb la intenció d’acabar-ne editant un llibre.

A partir de les vuit del vespre, s’inaugurarà el carrer 1 d’octubre i a continuació, la Coral d’Aulí cantarà el Cant dels Segadors.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies