Capellades aprova una moció a favor de l’absolució dels presos polítics

54

El ple de Capellades del passat dimecres va aprovar una moció a favor de l’absolució dels presos polítics amb els vots a favor de la CUP, ERC I PDeCAT, mentre que el PSC hi va votar en contra. Entre altres punts, la moció acordava rebutjar les penes que es demanen per als inculpats, exigir l’absolució de tots els encausats, denunciar la no separació de poders i demanar la llibertat dels presos.

Aprovació del servei públic municipal d’allotjament temporal per a persones en situació de vulnerabilitat

En el ple també es va donar compte dels darrers decrets d’alcaldia, es va aprovar el canvi de representants en la junta de govern de la llar d’infants Vailets i es va fer una modificació de crèdit.

Un dels punts més destacats de l’ordre del dia va ser l’aprovació inicial de la creació del servei públic municipal d’allotjament social temporal per a persones en situació de vulnerabilitat social o pels supòsits d’emergència social.

Tal com va explicar la regidora d’Habitatge, Adela Morera, “la nostra voluntat ha estat donar-li vida a un habitatge de titularitat municipal que estava en desús. Hem fet un reglament, amb l’assessorament d’un recurs tècnic de la Diputació de Barcelona, on es regula l’ús i les condicions. Tot i ser un recurs puntual, en funció de la renda s’haurà de pagar una quota de lloguer o de subministraments externs”.

Tots els grups van valorar positivament l’aprovació d’aquest nou servei públic, votant-hi a favor.