11.1 C
Igualada
Diumenge, 25 febrer 2024

Un article de

Capellades aconsegueix l’etiqueta de vila “smart”
C

Publicitat

Capellades forma part de la primera cinquantena de poblacions de la província de Barcelona que poden posar-se l’etiqueta “Smart” a l’adherir-se a la Plataforma “Smart City” de Gestió Urbana de la Diputació de Barcelona.

Aquesta plataforma permet gestionar de forma automatitzada les dades generades en l’àmbit de recursos energètics i millora de la qualitat ambiental a partir de sensors que utilitzen tecnologia d’Internet de les coses (IoT). La plataforma Sentilo, que proporciona la Diputació de Barcelona, emmagatzema i visualitza la informació mesurada pels diferents sensors desplegats i d’aquesta manera permet implementar solucions en l’àmbit de les ciutats intel·ligents. A Capellades s’ha començat instal·lant sensors acústics, que es van posicionant dins el terme municipal de la vila per validar el mapa de capacitat acústica.

Més endavant es podrà ampliar la informació col·locant altres tipus de sensors, com per exemple els que examinen la qualitat de l’aire o els que controlen els consums de comptadors en els edificis o instal·lacions municipals.

L’objectiu final de la Diputació de Barcelona és reunir les 311 poblacions de la província de Barcelona en l’anomenada “Barcelona Smart Region”.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies